fbpx
Sisustamisen väritrendit 2022 - vuoden väri Very Peri.

Lue alta mitkä ovat sisustamisen kuumimmat väritrendit keväällä 2022. Moni uuteen kotiin muuttaja pohtii kuumeisesti uuden kodin värimaailmaa. Sisustusväreillä  on alettu leikitellä aiempaa enemmän ja perinteisen vaalean ja hillityn sisustuksen rinnalla ovat rohkeat ja voimakkaat värit kasvattaneet suosiotaan. Suunnittelijoiden tarkoin seuraama Pantone-värijärjestelmä julkaisee vuosittain uudet trendivärit, joita sekä sisustus- että vaatesuunnittelijat suosivat. 

Mitkä ovat kevään 2022 sisustamisen väritrendit?

Pantone on julkaissut vuodelle 2022 toinen toistaan herkullisempaa väritrendiä kodin sisustamiseen. Minimalistista ja hillittyä sisustuslinjaa suosivan trendiväri keväällä ovat kaunis ja tyylikäs Baby’s Breath-beige tai lämmin, kevyt terrakotta Macchiato. Merellisestä ympäristöstä inspiraationsa ovat ammentaneet minttujäätelön väriä mukaileva Beach Glass, ihana vedensininen Blue Atoll sekä nimensä mukainen indigon sininen Indigo Bunting. Punaisen ystävälle löytyy syvä ja lämmin Lava Falls tai rohkea okranvärinen Orange Ochre. Ylellisen kullanvärisen silauksen sisustukseen tuo puolestaan keltainen Marigold. Rohkealmmalle sisustajalle sopii astetta kirkkaampi keltaisen sävy Illuminating Yellow. Luonnonystävälle sopiva vihreä ekotrendiväri on Pickled Pepper. Ihanat hempeät kevään pastellisävyt ovat pinkki Pirouette sekä hento lila Purple Rose. Vuoden 2022 trendiväriksi Pantone on luonut kokonaan uuden sinisen värisävyn Very Peri. Värisävy on saanut nimensä periwinkle-kukasta, joka on suomeksi pikkutalvio. Esikuvansa mukaan Very Peri on violettiin vivahtava sininen, jota on luonnehdittu onnellisimmaksi ja lämpimimmäksi kaikista sinisistä. Pantonen vuoden väri on vaikuttanut eri alojen tuotekehitykseen ja ostopäätöksiin jo yli 20 vuoden ajan. 

Sisustuksen väritrendit 2022 - pinkki Pirouette

Mitkä ovat suomalaisen sisustamisen väritrendit vuonna 2022?

Suomalainen sisustussuunnittelu kulkee aina hiukan omia polkujaan ja ainakin alkuvuodesta jatkuu vielä edellisen vuoden suosittu sisustamisen väritrendi valkoinen yhdistettynä harmaaseen. Vielä ei Pantonen herkkuväreillä revittely siis ole rantautumassa Suomeen, mutta pikkuhiljaa värejäkin alkaa näkymään. Suomalaisessa sisustamisessa maanläheiset kasvava väritrendi ovat maanläheiset värit, jotka hakevat inspiraatiota suomalaisesta luonnosta. Suosikkiväri vihreän lisäksi suomalaisessa sisustussuunnittelussa näkyy ruskeaa, keltaista ja oranssin vivahteita. Näin ollen Pantonen vuoden 2022 väritrendeistä esimerkiksi Baby’s Breath beige, terracotta Orange Ochre, keltaiset Illuminating Yellow tai Marigold sekä vihreä Pickled Pepper istuvat suomalaiseen värimaailmaan. Suomalaisissa kylpyhuoneissa alkaa näkyä myös ruskean ja vihreän lisäksi sinisen sävyjä, joten Pantonen sävyistä Blue Atoll tai Indigo Bunting voisivat sopia hyvin kylppärin sisustussävyiksi.

Sisustamisen väritrendit 2022 - Orange Ochre

Sisustus tekee kodin

Sisustussuunnittelu on hauskaa puuhaa, jossa jokainen kodinsisustaja pääsee toteuttamaan luovaa puoltaan. Oli kyseessä sitten asukkaan itsensä tai ammattisisustussuunnittelijan toteuttama kokonaisuus tärkeintä on, että sisustus ja kodin värimaailma ovat aina asukkaan näköiset. Jotkut viihtyvät hillittyjen valkoisten seinien sisäpuolella, kun taas toiset tykkäävät revitellä väreillä ja rohkeilla sisustusratkaisuilla. Sisustamisen väritrendit tulevat ja menevät, mutta kun koti on sisustettu asukkaan lempiväreillä, niihin ei kyllästy liian nopeasti. Sisustus on se tärkein elementti, joka tekee asunnosta kodin. Millä väreillä sinä sisustat oman kotisi?

Työssään kiinteistönvälittäjät näkevät monenvärisiä ja -tyylisiä koteja. Kun on aika vaihtaa kotia, kokenut kiinteistönvälittäjä osaa auttaa asiakasta löytämään itselleen juuri oman näköisensä kodin. Ota yhteyttä välittäjiimme, mikäli kotiunelmien toteuttaminen on sinulle ajankohtaista.

Sisustamisen väritrendit 2022:

1. Very Peri
2. Baby’s Breath
3. Macchiato
4. Beach Glass
5. Blue Atoll
6. Indigo Bunting
7. Lava Falls
8. Marigold
9. Illuminating Yellow
10. Orange Ochre
11. Pickled Pepper
12. Pirouette
13. Purple Rose

Lue myös artikkelimme: