fbpx
Hyvä kiinteistönvälittäjä.

Hyvä kiinteistönvälittäjä – mistä sellaisen tunnistaa? Kiinteistönvälittäjiä on monenlaisia kuten ihmisiä yleensäkin. Kun on kyseessä niinkin tärkeä asia kuin oman asunnon myynti, sitä ei halua uskoa ihan kenen tahansa käsiin. Mutta mistä tunnistaa osaavan kiinteistönvälittäjän? Miten löytää juuri se paras ja sopivin tyyppi myymään omaa rakasta kotia? Kokosimme neljä ominaisuutta, joihin tulisi kiinnittää huomiota silloin, kun haussa on hyvä kiinteistönvälittäjä.

1. Hyvä kiinteistönvälittäjä on kokenut ja pätevä

Kiinteistönvälittäjällä on hyvä olla kiinteistöalan koulutus tai pätevyys. Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton sivuilta voi tarkistaa, mitä välittäjien nimien perässä seuraavat lyhenteet ja pätevyydet tarkoittavat. LKV-titteliä saa käyttää kiinteistönvälittäjä, joka on suorittanut Keskuskauppakamarin LKV-kokeen. LKV-tutkintoa pidetään yhtenä kiinteistöalan arvostetuimmista tutkinnoista. Koska kyseessä on kuitenkin yksi ainoa koe, LKV-pätevyys ei suinkaan ole ainoa mittari, jolla kiinteistönvälittäjän pätevyyttä voidaan mitata. Kiinteistöalalla kokemus merkitsee usein muodollista pätevyyttä enemmän. Kokenut välittäjä osaa kuunnella asiakkaitaan ja ottaa huomioon asiakkaan toiveet. Hyvä kiinteistönvälittäjä tuntee asuntokauppoihin liittyvän lainsäädännön ja noudattaa aina Hyvää Välitystapaa.

2. Hyvä kiinteistönvälittäjä osaa arvioida myyntihinnan oikein

Asunnon myyntihinnan asettaminen oikealle tasolle on taitolaji ja vaatii välittäjältä paljon tietoa ja näkemystä sekä asuntomarkkinoista yleensä että eri alueiden hintatasosta. Hyvä välittäjä tuntee oman alueensa hintatason ja osaa arvioida mille tasolle asunnon hinta kannattaa asettaa, jotta myyntihinta saadaan maksimoitua ilman että myyntiaika venyy kohtuuttoman pitkäksi. Lähelle markkina-arvoa asetettu myyntihinta houkuttelee yleensä tarpeeksi ostajaehdokkaita paikalle ja asunto menee kaupaksi kohtuuajassa. Mikäli välittäjän antama hinta-arvio kuulostaa liian hyvältä, kannattaa pyytää arvioita myös muilta välittäjiltä. Liian korkeat hintapyynnöt johtavat vain siihen, että ostajaehdokkaita ei ilmaannu ollenkaan ja myyntiaika venyy kohtuuttomasti. Hyvän välittäjän tärkein päämäärä tulee olla asiakkaan omaisuuden arvon säilyttäminen ja asunnon myynti riittävän nopeasti. Välittäjän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitkä ovat välittäjän keskimääräiset myyntiajat ja myyntihintojen toteutumisprosentit.

Hyvä kiinteistönvälittäjä. Puinen vaaka, jonka toisessa päässä on talon pienoismalli ja toisessa pino kolikoita.

3. Hyvä kiinteistönvälittäjä hallitsee modernin markkinoinnin

Pätevällä kiinteistönvälittäjällä tulee olla käytössään nykyaikaisen kiinteistönvälityksen uusimmat työkalut. Myyntikuvien ottamiseen tulee käyttää ainoastaan tilakuvaukseen erikoistuneita ammattivalokuvaajia, jotta myynti-ilmoitukseen laitettavat kuvat ovat tarpeeksi laadukkaita ja houkuttelevia. Välittäjän pitää pystyä laatimaan ilmoituksen tekstit puhutteleviksi ja myyviksi. Myyntistailauspalveluiden ja myyntikalustusten tulee olla ammattisisustussuunnittelijan laatimia. Hyvän välittäjän pitää hallita digitaalisen mainonnan kenttä ja tietää mitä kanavia käyttämällä saavutetaan mahdollisimman paljon potentiaalisia ostajaehdokkaita.

Hyvä kiinteistönvälittäjä. Välittäjä esittelee teitokoneelta asuntoa nuorelle pariskunnalle.

4. Mistä välityspalkkio koostuu?

Välityspalkkion tulee olla kohtuullinen, mutta palkkioon pätee sama nyrkkisääntö kuin kaikkeen muuhunkin, että halvimmalla ei välttämättä saa kovin hyvää laatua. Välittäjän pitää osata kertoa asiakkaalle selkeästi, mistä välityspalkkio koostuu. Alhainen välityspalkkio saattaa tarkoittaa sitä, että myyntikuvat ottaa välittäjä itse eikä ammattikuvaaja tai että kohteen markkinointiin ei panosteta, mikä vaikeuttaa ja hidastaa kohteen myyntiä. Hyvä kiinteistönvälittäjä pystyy tarjoamaan jokaiselle asiakkaalleen laadukasta ja yksilöllistä palvelua sekä huomioimaan asiakkaan henkilökohtaiset tarpeet ja toiveet. Välittäjän valinnassa kannattaa toimia samoin kuin kaikissa muissakin ostopäätöksissä. On hyvä vertailla eri vaihtoehtoja ja hintoja sekä tutustua tarkoin eri välittäjien tarjoamiin palveluihin. Koska välittäjän huomaan uskotaan niinkin tärkeä tehtävä kuin oman rakkaan kodin myyminen, on ensiarvoisen tärkeää, että välittäjään voi luottaa sataprosenttisesti ja että henkilökemiat asiakkaan ja välittäjän välillä toimivat.

Etsitkö hyvää kiinteistönvälittäjää? Tutustu välittäjiimme täältä.

Voit myös kutsua välittäjämme ilmaiselle arviokäynnille tutustuaksesi häneen paremmin. Arviokäynti on täysin ilmainen eikä sido sinua mihinkään.

Mistä tunnistat hyvän kiinteistönvälittäjän?

1. Kokemus ja pätevyys
2. Myyntihinnan asettaminen oikealle tasolle
3. Nykyaikainen ja tehokas markkinointi
4. Hinta-laatusuhde kohdillaan

Lue myös artikkelimme:

Lisää aiheesta: