fbpx
kodikas olohuoneen sisustus

Onko tavoitteena luoda kodikas olohuoneen sisustus? Kodikkaassa olohuoneen sisustuksessa pyritään luomaan lämmin ja viihtyisä ilmapiiri, joka houkuttelee viettämään aikaa rakkaiden ihmisten kanssa. Oman maun mukaan räätälöity kodikas olohuone on ihana paikka rentoutumiseen ja yhdessäoloon. Vaikka se, mikä tekee oman kodin olohuoneesta kodikkaan, riippuu täysin omasta mausta, on olemassa joitakin pieniä muutoksia, joiden avulla jokaisen kodin olohuoneesta voi tehdä kodikkaamman.

Pehmeät ja muhkeat huonekalut, lämmin valaistus ja mukavat istumapaikat ovat esimerkkejä asioista, jotka auttavat kodikkaan ilmapiirin luomisessa. Olohuoneen sisustus on tärkeä osa kodin sisustusta, joten sen viihtyvyyteen kannattaa panostaa.

Miten luoda kodikas olohuoneen sisustus omaan kotiin?

Olohuoneen kodikas sisustaminen voi tuntua vaikealta, mutta sitä se ei todellakaan ole. Alla olevilla vinkeillä on mahdollista luoda ihana kodikas tunnelma oman kodin olohuoneeseen.

1. Lämpimät ja pehmeät värit

Lämpimillä väreillä sisustettu olohuone

Lämpimien ja pehmeiden värien avulla on mahdollista luoda lämmin sisustus, joka kutsuu rentoutumaan ja viettämään aikaa. Esimerkiksi murrettu valkoinen, beige ja punainen ovat kaikki lämpimiä värejä, jotka voivat luoda kodikkaan tunnelman olohuoneeseen. Yhdistelemällä näitä värejä seinissä, huonekaluissa ja sisustuselementeissä, voi luoda miellyttävän ja harmonisen kokonaisuuden.

2. Kodikkuutta tyynyillä ja vilteillä

Viltti, tyynyjä ja kirja valkoisella sohvalla

Pehmeät viltit ja koristetyynyt ovat kodikas lisä olohuoneeseen. Vilttien ja koristetyynyjen seassa on ihana rentoutua. Niiden lisääminen on helppo tapa muuttaa huoneen ilmettä ja luoda vaihtelua sisustukseen. Koristetyynyjen päälliset voi esimerkiksi vaihtaa vuodenaikojen mukaan. 

3. Tunnelmaa taiteella ja valokuvilla

Taideteoksista koottu kokonaisuus valkoisella seinällä

Kodikkaan olohuoneen luominen on helppoa käyttämällä taideteoksia ja valokuvia sisustuksen elementteinä. Ne voivat auttaa luomaan tunnelman ja persoonallisuuden huoneeseen, joka heijastaa omistajan makua ja tyyliä. Taideteoksia ja valokuvia voidaan ripustaa seinille eri tavoin luomaan mielenkiintoisia kokonaisuuksia.

4. Lämmintä valoa eri korkeuksilta

Pieni pöytälamppu valaisee olohuonetta

Oikeanlainen valaistus on tärkeä osa kodikkaan olohuoneen luomista. Lämmin ja eri korkeuksilta tuleva valo luo miellyttävän ja kutsuvan ilmapiirin. Yksi tapa lisätä valoa on käyttää erilaisia lamppuja, kuten lattiavalaisimia, pöytälamppuja ja kattovalaisimia. Tunnelmaa voi myös lisätä kynttilöillä ja lyhdyillä. Tärkeää on kokeilla eri valaistusratkaisuja, jotta juuri oman kodin olohuoneeseen sopivat ratkaisut löytyvät.

5. Luonnonläheisyyttä viherkasvien avulla

Kaksi erilaista viherkasvia  lipaston päällä

Viherkasvit ovat erinomainen tapa luoda luonnonläheinen ja kodikas olohuoneen sisustus. Ne eivät ainoastaan lisää huoneeseen viihtyisyyttä ja kauneutta, vaan myös parantavat huoneen ilmanlaatua. Valita voi suuria sekä pieniä kasveja, jotka sopivat huoneen kokoon ja tyyliin. Viherkasvi on mahdollista asettaa esimerkiksi pöydälle, lattialle tai hyllylle. Juuri omaan olohuoneeseen sopivat paikat löytyvät kokeilemalla.

6. Oma persoonallisuus ja mielenkiinnon kohteet esille

Värikäs taulu osana olohuoneen sisustusta

Esimerkiksi harrastuksiin liittyvät esineet, valokuvat ja taideteokset voivat toimia sisustuselementteinä, jotka kertovat asukkaan persoonasta. Värien, tekstuurien ja materiaalien yhdistäminen oikein luo harmonisen ja tasapainoisen ilmapiirin, jossa on mukava viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Esimerkiksi jos harrastuksena on maalaus, voi omatekemän taideteoksen asettaa näkyvälle paikalle.

7. Kodikkuutta muhkeilla ja pehmeillä huonekaluilla

Muhkea oliivinvihreä sohva osana olohuoneen sisustusta

Muhkeat ja pehmeät huonekalut ovat loistava tapa luoda kodikas olohuoneen sisustus. Esimerkiksi sohvat, nojatuolit ja erilaiset tyynyt tarjoavat mukavan paikan rentoutumiseen arjen kiireiden keskellä. 

8. Tekstuurien kirjo

Valoisa ja kodikas olohuone

Tekstuureja yhdistelemällä on mahdollista luoda kodikas olohuoneen sisustus. Esimerkiksi pehmeät, karkeat, sileät ja kuviolliset materiaalit luovat mielenkiintoisen ja monikerroksisen ilmeen tilaan. Tämä auttaa luomaan lämpimän ja houkuttelevan ympäristön, joka kutsuu viettämään aikaa ja nauttimaan kodin rauhasta.

9. Suuri pehmeä matto

Suuri ja pehmeä matto osana olohuoneen sisustusta

Suuri ja pehmeä matto on helppo tapa lisätä kodikkuutta olohuoneen sisustukseen. Esimerkiksi villamatot, nukkamatot tai muista materiaaleista valmistetut pehmeät matot voivat hetkessä muuttaa tilan tunnelmaa ja tehdä siitä kutsuvamman. Matto toimii myös loistavana eristeenä kylmää lattiaa vasten ja vaimentaa askelten ääniä, mikä lisää huoneen viihtyisyyttä. Valitsemalla maton, joka sopii yhteen muiden sisustuselementtien, kuten huonekalujen ja tekstiilien kanssa, voidaan saavuttaa harmoninen ja yhtenäinen olohuoneen sisustus. 

Mistä lähteä liikkeelle kodikkaan olohuoneen sisustuksessa?

On monia tapoja aloittaa kodikkaan olohuoneen luominen. Tärkein asia on huolellinen suunnittelu. Kannattaa miettiä tarkkaan millaisessa käytössä olohuone tulee olemaan, ja mitkä asiat kokee itse kodikkaiksi. Ei ole olemassa yhtä parasta tapaa luoda kodikasta olohuoneen sisustusta, vaan jokaiseen kotiin sopii erilaiset toteutukset. 

Tärkeimmät huomioon otettavat asiat ovat istumapaikat, valaistus, tekstiilit sekä pienet yksityiskohdat, kuten koriste-esineet. Kun nämä kaikki asiat on otettu huomioon, on kotoisa olohuoneen sisustus helppo saavuttaa.

Kodikas olohuoneen sisustus on kaiken kaikkiaan erinomainen tapa luoda viihtyisä koti itselle ja omalle perheelle. Toivottavasti tämä julkaisu auttoi löytämään ne keinot, joilla oman kodin kodikas olohuoneen sisustus onnistuu.

 

Tämän julkaisun on kirjoittanut Mukavaollakotona.fi-sivuston sisustusaiheisiin julkaisuihin erikoistunut Tuukka Nygrén. Mukavaollakotona.fi-sivuston tavoitteena on innostaa ihmisiä sisustamaan ja auttaa heitä luomaan juuri itselle täydellinen koti.

 

 

Vinkit kodikkaaseen olohuoneen sisustukseen:

1. Lämpimät ja pehmeät värit
2. Tyynyt ja viltit
3. Taide ja valokuvat
4. Lämmin ja erikorkeuksilta tuleva valo
5. Viherkasvit
6. Omat mielenkiinnon kohteet esille
7. Muhkeat ja pehmeät huonekalut
8. Paljon eri tekstuureja
9. Suuri pehmeä matto

Lue myös artikkelimme: