fbpx
Uusimmat keittiötrendit Suomessa.

Me suomalaiset olemme perinteisesti suosineet keittiön pinnoissa vaaleita sävyjä ja pelkistettyä tyyliä. Vähitellen alkavat värit löytää tiensä myös suomalaisiin keittiöihin ja sekä väreissä että materiaaleissa korostuvat nyt luonnonmukaisuus ja vastuullisuus. Uusimmat keittiötrendit Suomessa suosivat myös toiminnallisuutta ja tyylikkyyttä.

Mitkä ovat uusimmat keittiötrendit värien osalta Suomessa?

Uusimmat keittiötrendit Suomessa kumpuavat suomalaisesta luonnosta ja pyrkivät tuomaan keittiöön rauhaa ja harmoniaa. Siksi monet keittiösuunnitteluyritykset ovat lanseeranneet uudet värikokoelmat, joiden esikuvat löytyvät suomalaisista metsistä ja järvistä. Esimerkiksi Keittiömaailman luonto-värikokoelmasta löytyy kaarnaa, usvaa, tähkää, havua ja sammalta. Vihreät pinnat perinteisten valkoisten sijaan keittiön kaapistoissa tekevät tuloaan. Murretut vihreän sävyt kaappien ovissa näyttävät tyylikkäiltä ja yllättävän neutraaleilta valkoista seinää vasten. Vihreän lisäksi uutuusväri hiekka on yksi tämän hetken suosituimpia värisävyjä keittiössä. Syvän punainen karpalo- tai tumma merensininen sävy puolestaan sopivat rohkean sisustajan keittiöön. Myös maailmalla suositaan keittiönsisustuksessa luonnon värejä kuten vihreää, sinistä ja hiekkaa. Tosin sävyt ovat jonkin verran rohkeampia kuin meillä.

Mitkä ovat materiaalien osalta uusimmat keittötrendit Suomessa?

Huoli ilmastonmuutoksesta ja ympäristöstä ovat tuoneet luonnonmukaisuuden ja vastuullisuuden myös keittiömateriaaleihin. Keittiötasoissa ja -pinnoissa suositaan nyt kestäviä luonnonmateriaaleja kuten kiveä ja kvartsia. Paitsi väreillä myös keittiömateriaaleilla leikitellään aiempaa enemmän ja persoonalliset keittiöratkaisut keittiössä luovat uniikin ja jopa ylellisen tunnelman. Luonnon lisäksi uusimmat keittiötrendit Suomessa ottavat vaikutteita myös ravintoloista ja kylpylöistä. Koronan myötä keittiössä vietetty aika on lisääntynyt, ja se on tuonut oman ulottuvuutensa keittiösuunnitteluun. Monessa perheessä keittiö toimii paitsi kokkailu- ja ruokailutilana myös kotitoimistona ja oleskelupaikkana.

Uusimmat keittiötrendit Suomessa suosivat luonnonmaterilaaleja.

Toiminnallisuus ja ekologisuus ovat uusimmat keittiötrendit Suomessa

Toiminnallisuus ja ylimääräisten esineiden piilottaminen ovat avainsanoja tämän päivän keittiösuunnittelussa. Uusimmat keittiötrendit Suomessa suosivat nyt erilaisia kaappi- ja säilytysratkaisuja, eikä leivänpaahtimia ja blendereitä enää asetella keittiötason päälle näkyviin. Mittojen mukaan valmistetuilla keittiöratkaisuilla saadaan yleensä hukkatilakin valjastettua hyötykäyttöön. Erilaiset mekanismit saattavat suunnitteluvaiheessa tuntua turhan kalliilta, mutta yleensä ne lisäävät keittiön toiminnallisuutta ja helpottavat arkea huomattavassa määrin. Paitsi keitttiömateriaaleissa, näkyy vastuullisuusajattelu myös kodinkoneiden hankinnassa. Astianpesukoneet ja muut keittiön laitteet valitaan yhä enenevässä määrin energiatehokkuuden perusteella. Keittiön valaistuksen energiansäästöominaisuuksiin kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota. Jätteille suunnitellaan erilaisia kierrätys- ja lajittelujärjestelmiä, jossa kaikille kierrätettäville materiaaleille on omat paikkansa. Keittiökalusteissa ja -ratkaisuissa on isojakin valmistajakohtaisia eroja, joten siksi kaikki kalusteet ja niiden asennus kannattaa tilata samalta valmistajalta.

Uusimmat keittiötrendit Suomessa suosivat yksilöllisyyttä ja tyylikkyyttä.

Yksilöllisyyttä ja tyylikkyyttä keittiösuunnitteluun

Koska monessa kodissa keittiö on avointa tilaa ja ikään kuin olohuoneen jatkumo, uusimmat keittiötrendit Suomessa asettavat aivan uudenlaisia vaatimuksia keittiön siisteydelle ja ulkonäölle. Keittiön tulee ikään kuin sulautua olohuoneeseen, ja materiaalien ja värisävyjen olla yhteensopivia kodin muun sisustuksen kanssa. Myös kodin rakennusajan henkeä kannattaa kunnioittaa suunnitellessaan keittiötä, eikä juosta sokkona uusimpien trendien perässä, mikäli ne eivät istu talon tyyliin. Keittiön kiinteitä kalusteita ei uusita kovin nopealla syklillä, joten siksi keittiön kalusteiden ja materiaalin valinnoissa kannattaa kuunnella enemmän omaa sydäntään kuin vallitsevia trendejä. Lähtökohtaisesti keittiö kannattaa suunnitella omien mieltymysten ja tarpeiden pohjalta ja vasta sitten miettiä löytyisikö uusista keittiötrendeistä niihin istuvia ratkaisuja. Trendit muuttuvat, mutta oman maun mukaisiin värit ja materiaalit miellyttävät todennäköisesti omaa silmää pisimpään. Millainen on sinun unelmiesi keittiö?

Kiinteistönvälittäjät vierailevat vuosittain sadoissa värimaailmaltaan ja kalustukseltaan erilaisissa keittiöissä. Ota yhteyttä välittäjiimme, jos olet etsimässä uutta kotia unelmiesi keittiöllä.

Uusimmat keittiötrendit Suomessa:

1. Värimaailma luonnosta
2. Pinnoissa kestävät luonnonmateriaalit
3. Toiminnallisuus ja ekologisuus
4. Yksilöllisyys ja tyylikkyys

Lue myös artikkelimme: