fbpx
Uusi koti.

Kun on tullut aika etsiä uusi koti on tärkeää, että löytää juuri Sen Oikean, itselle parhaiten sopivan paikan. Koti on yksi ihmisen elämän tärkeimmistä paikoista. Sana koti merkitsee useimmille meistä paikkaa, jossa on hyvä ja turvallista olla. Koti on levähdyspaikka arjen kiireen keskellä. Paikka, johon me kuulumme ja jossa voimme olla oma itsemme. Sanalla koti on yleensä onnellinen kaiku. Mitä sinulle merkitsee sana koti?

Millainen on sinun unelmiesi uusi koti?

Kodin vaihtamiselle asetetaan nykyään paljon vaatimuksia, koska halutaan että uusi koti tuo mukanaan jotain parempaa kuin mitä entinen koti on tarjonnut. 

Jotkut meistä viihtyvät samassa kodissa lähes koko elämänsä. Kotia saatetaan remontoida ja uudistaa, mutta itse kodista ei välttämättä haluta muuttaa pois. Toiset vaihtavat kotia tiuhaankin tahtiin. Halutaan muuttaa isompaan perhekoon kasvaessa tai vastaavasti taas pienempään lasten lentäessään pois pesästä. Kerrostalosta kaivataan omakotitaloon tai päinvastoin. Ehkä työn tai uuden ihmissuhteen takia joudutaan muuttamaan uudelle paikkakunnalle tai muuten vaan kaivataan uusiin maisemiin.

Jokaiseen kotiin liittyy paljon muistoja ja jokainen meistä jättää aina palan sydäntään entiseen kotiinsa muuttaessaan uuteen. Tunneside entiseen kotiin säilyy usein pitkäänkin, vaikka uudessa kodissa olisi ehditty asua jo jonkin aikaa. Siksi kodin vaihtaminen on iso prosessi, johon liittyy paljon suuria tunteita ja jota pitää huolellisesti valmistella ja pohtia. 

Koteja on hyvin monenlaisia. Jotkut viihtyvät vaaleiden seinien sisällä yksinkertaisen ja minimalistisen sisustuksen ympäröiminä. Toiset taas suosivat voimakkaita värejä ja täyttävät kotinsa monenkirjavilla huonekaluilla ja koriste-esineillä. Tärkeintä on kuitenkin, että koti on juuri asukkaansa näköinen.

Mistä löytää uusi koti?

Kun haussa on uusi koti, on tärkeää, että löytää juuri itselleen sopivan paikan, jota kutsua kodiksi. Oman rakkaan kodin myyminen ja uuden vähintään yhtä hyvän löytäminen saattaa tuntua äärettömän vaikealta. Miten osata laittaa sopiva hintalappu omalle rakkaalle kodille, kun asunnon mukana joutuu myymään myös palan sydäntään? Mistä löytää uusi koti, joka täyttäisi kaikki omat kriteerit ja vielä tuntuisi kodilta? Usein tässä tilanteessa kannattaa turvautua kiinteistönvälittäjän ammattitaitoon tai apuun. Koska kiinteistönvälittäjä tuntee alueensa hintatason, hän osaa arvioida mille tasolle asunnon hintapyyntö kannattaa asettaa, jotta asunto menee kaupaksi ja myyjä saa siitä parhaan mahdollisen tuoton. Hyvä kiinteistönvälittäjä osaa kuunnella asiakkaansa toiveita ja auttaa häntä löytämään uuden unelmakotinsa. Usein kiinteistönvälittäjästä tulee asiakkaalle kuin ystävä, jonka kanssa jaetaan suureen elämänmuutokseen kuuluva tunteiden kirjo. Ja kun kodin etsijä vihdoin löytää itselleen Sen Oikean, on se sekä välittäjälle että ostajalle ainutlaatuinen kokemus.

Uusi koti unelmissa.

Mistä tietää että uusi koti on Se Oikea?

Asuntokauppa on aina tunnekauppaa. Monta kertaa etsiessään uutta asuntoa, ihminen on tuntenut tulevansa kotiin jo astuessaan ensi kertaa asunnon kynnyksen yli. Uusi koti on tuntunut kodilta jo ensi hetkestä lähtien. Moni luottaakin asunnon ostossa intuitioon, subjektiiviseen kokemukseensa siitä tuntuuko joku paikka kodilta vai ei. Joskus asunto saattaa kaikilta osin täyttää ostajan kriteerit, mutta jos kodin tuntu puuttuu, kaupat jäävät yleensä tekemättä. Vaikka vaihtaisimmekin kotia monta kertaa elämämme aikana, entisillä kodeillamme on kuitenkin aina paikka sydämessämme kuin rakkailla ystävillä. Ne eivät unohdu koskaan, vaan kulkevat muistoissamme läpi elämämme tuokiokuvina, onnellisina hetkinä ja elämyksinä.

Onko sinulla haussa uusi koti? Ota yhteyttä, niin me autamme sinua löytämään Sen Oikean ja etsimme nykyiselle kodille uuden asukkaan. Tilaa ilmainen arviokäynti, niin suunnitellaan yhdessä, mikä on paras tapa lähteä myymään kotiasi. Arviokäynti on täysin ilmainen eikä sido sinua mihinkään.

Lue myös artikkelimme: