fbpx
Asunnon myyntistailaus

Asunnon myynnin yhteydessä ja kiinteistönvälittäjien sivuilla törmää tämän tästä termiin  asunnon myyntistailaus. Mutta mitä oikeastaan käytännössä tarkoittaa tämä meidän suomalaisten korviin niin oudolta kalskahtava termi?

Mitä tarkoittaa asunnon myyntistailaus?

Asunnon myyntistailaus voidaan suorittaa monella eri tavalla. Asunnon perus myyntistailauksella tarkoitetaan käytännössä sitä, että asunto siivotaan ja järjestetään myyntikuntoon. Perusstailauksen voi hyvin tehdä itse tai käyttää apuna siivousfirmaa tai kiinteistöalan yritystä. Mikäli asunnon kalustus on puutteellinen, tarvitaan hieman laajempaa myyntistailausta, jotta asunnon koko potentiaali saadaan esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Asunnon laajempaan myyntistailaukseen kuuluu siistimisen lisäksi myös myyntikalustus, jolloin asuntoon tuodaan lainakalusteet valokuvauksen ja myynnin ajaksi. Useat kiinteistöalan yritykset tarjoavat asunnon myynnin yhteydessä myyntikalustuspalvelua. Tällöin sisustussuunnittelija suunnittelee asuntoon myyntikalustuksen. Sisustussuunnittelijan suunnitelman pohjalta kiinteistönvälitysyritys tuo asuntoon ennen valokuvausta myyntikalusteet, jotka pidetään asunnossa koko myynnin ajan.

Kannattaako asunnon myyntistailaus?

Moni asunnon myyjä miettii, että kannattaako asunnon myyntistailaukseen ylipäätään satsata? Vastaus on: kyllä kannattaa. Myyntistailauksen avulla kävijät saavat paremman mielikuvan siitä, millainen asunto voisi olla kotina. Oikein kalustettu asunto on paljon kodikkaamman näköinen kuin tyhjä asunto. Keittiössä on huomattavasti helpompi kuvitella koko perhe aterioimaan yhteisen pöydän ääreen, kun pöytä on jo valmiiksi olemassa. Asunnon todelliset mittasuhteet tulevat  myyntikalustuksen avulla paremmin esiin. Tyhjässä olohuoneessa on vaikea hahmottaa, kuinka suuren osan huonepinta-alasta esimerkiksi sohva nielee. Tyylikkäästi kalustettu asunto menee yleensä huomattavasti paremmin kaupaksi kuin tyhjä asunto. Sisustussuunnittelijan laatimat stailaukset toteutetaan aina neutraaleilla ja trendikkäillä huonekaluilla, jotka vetoavat mahdollisimman moniin ostajaehdokkaisiin. Joissakin tapauksissa myyntistailaus saattaa kuitenkin tarkoittaa jopa tavaroiden karsimista. Mikäli huonekaluja tai esimerkiksi koriste-esineitä on liikaa, voi niiden poistaminen myynnin ajaksi tuoda kummasti lisää avaruutta ja valoa huoneeseen. Joskus vähemmän voi olla jopa enemmän. Pienillä yksityiskohdilla on monesti hämmästyttävän suuri merkitys.

Asunnon myyntistailaus. Stailaaja työssään.

Asunnon myyntistailaus on yhteistyötä

Myyntistailaus toteutetaan aina yhteistyössä asunnon omistajan, sisustussuunnittelijan ja kiinteistönvälittäjän kanssa. Kun välittäjä käy ensimmäisen kerran arviokäynnillä asunnolla, hän arvioi myyntistailauksen ja muiden myyntiä edistävien toimenpiteiden tarpeellisuuden. Muutoksista sovitaan ja keskustellaan aina asiakkaan kanssa ja ne toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Stailauksen tarkoituksena ei ole muuttaa asuntoa tai sen henkeä vaan tuoda asuntoon lisää viihtyisyyttä ja raikkautta. Kokeneella kiinteistöalan ammattilaisella on silmää ja näkemystä sille, miten asunnosta saa parhaan mahdollisen myyntihinnan. Pienet muutokset ja asunnon stailaus myös yleensä lyhentävät asunnon myyntiaikaa. Siksi välittäjän mielipiteitä kannattaa kuunnella. Usein asiakkaalla saattaa olla sokea piste, kun kyseessä ovat oman rakkaan kodin mahdolliset puutteet. Välittäjä osaa katsoa asuntoa ulkopuolisen silmin.

Jos oman asunnon myyntikuntoon laittaminen mietityttää, kannattaa kutsua kiinteistönvälittäjä ilmaiselle arviokäynnille. Välittäjän tekemät arviokäynnit ovat täysin ilmaisia eivätkä sido asiakasta mihinkään. Ota yhteyttä välittäjiimme, mikäli sinulla heräsi kysymyksiä myyntistailauksesta tai olet kiinnostunut ilmaisesta arviokäynnistä.

Lue lisää myyntistailauksesta täältä: Myyntistailaus.

Onko sinulla kysyttävää myyntistailauksesta? Ota meihin yhteyttä!

Lue myös artikkelimme: