Premier LKV https://premier.fi Kiinteistönvälitys|Helsinki|Espoo|Vantaa Wed, 03 Apr 2024 18:41:56 +0000 en hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.2.4 https://premier.fi/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://premier.fi/wp-content/uploads/2020/02/cropped-favicon-150x150.png&nocache=1 Premier LKV https://premier.fi 32 32 https://premier.fi/9726-2/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=9726-2 Sat, 16 Mar 2024 16:01:23 +0000 https://premier.fi/?p=9726 The post appeared first on Premier LKV.

]]>
Uusi koti.

Simplifying Your Finnish Home Purchase: The Advantage of Expert Real Estate Services

Are you considering buying a home in Finland? Navigating a foreign real estate market can be challenging. That’s where expert real estate services come in. In this guide, we’ll explore the benefits of having a knowledgeable real estate agent by your side, especially when moving to a country as unique as Finland.

In Finland, real estate agents play a pivotal role in the property buying process. They provide essential market insights, help you understand local regulations, and act as your negotiator. With a professional agent, you avoid common pitfalls and get access to a wider range of properties.

A good agent takes the time to understand your specific needs, preferences, and budget. Whether you’re looking for a city apartment in Helsinki or a countryside home, they tailor their search to find the perfect match for you.

The Finnish property market is known for its transparency. However, legal and financial aspects can still be complex. Your agent will guide you through the legalities, ensuring all paperwork is in order, and you’re aware of any taxes or fees involved.

Language barriers can complicate property transactions. A skilled agent not only speaks fluent English but also bridges any communication gaps, ensuring you’re fully informed every step of the way.

Investing in a property in Finland is an exciting prospect. By partnering with a professional real estate agent, you ensure a smooth, transparent, and efficient process. They are your ally in this significant journey, making your transition to Finland as seamless as possible.

Understanding the Finnish Property Market: + Checklist

Finland offers a diverse range of properties, from modern urban apartments in Helsinki to charming countryside homes. The market is known for its transparency and efficiency, but as an international buyer, you’ll need to navigate a few unique aspects.

Here is a short checklist for you

For foreign buyers looking to purchase property in Finland with Premier LKV, here’s a concise checklist:

 1. Determine Your Needs:** Identify your priorities like location, type of property, size, and amenities.
  2. Set a Budget:** Establish your financial limits, including purchase price and additional costs.
  3. Contact Premier LKV:** Reach out to our team to discuss your requirements and preferences.
  4. Review Property Options:** Assess the curated list of properties provided by Premier LKV.
  5. Schedule Viewings:** Arrange property visits with your Premier LKV agent.
  6. Discuss Legal Aspects:** Understand the legal process and necessary documentation with your agent’s guidance.
  7. Finalize Your Choice:** Select the property that best meets your needs.
  8. Proceed with the Purchase:** Follow through with the buying process, assisted by Premier LKV.

This checklist is designed to streamline your property buying experience in Finland, ensuring a smooth and efficient process with the support of Premier LKV.

Uusi koti unelmissa.

The post first appeared on Premier LKV.

The post appeared first on Premier LKV.

]]>
Kodikas olohuoneen sisustus – 9 Mahtavaa ideaa https://premier.fi/kodikas-olohuoneen-sisustus/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kodikas-olohuoneen-sisustus Tue, 04 Apr 2023 07:44:16 +0000 https://premier.fi/?p=9277 The post Kodikas olohuoneen sisustus – 9 Mahtavaa ideaa appeared first on Premier LKV.

]]>
kodikas olohuoneen sisustus

Onko tavoitteena luoda kodikas olohuoneen sisustus? Kodikkaassa olohuoneen sisustuksessa pyritään luomaan lämmin ja viihtyisä ilmapiiri, joka houkuttelee viettämään aikaa rakkaiden ihmisten kanssa. Oman maun mukaan räätälöity kodikas olohuone on ihana paikka rentoutumiseen ja yhdessäoloon. Vaikka se, mikä tekee oman kodin olohuoneesta kodikkaan, riippuu täysin omasta mausta, on olemassa joitakin pieniä muutoksia, joiden avulla jokaisen kodin olohuoneesta voi tehdä kodikkaamman.

Pehmeät ja muhkeat huonekalut, lämmin valaistus ja mukavat istumapaikat ovat esimerkkejä asioista, jotka auttavat kodikkaan ilmapiirin luomisessa. Olohuoneen sisustus on tärkeä osa kodin sisustusta, joten sen viihtyvyyteen kannattaa panostaa.

Miten luoda kodikas olohuoneen sisustus omaan kotiin?

Olohuoneen kodikas sisustaminen voi tuntua vaikealta, mutta sitä se ei todellakaan ole. Alla olevilla vinkeillä on mahdollista luoda ihana kodikas tunnelma oman kodin olohuoneeseen.

1. Lämpimät ja pehmeät värit

Lämpimillä väreillä sisustettu olohuone

Lämpimien ja pehmeiden värien avulla on mahdollista luoda lämmin sisustus, joka kutsuu rentoutumaan ja viettämään aikaa. Esimerkiksi murrettu valkoinen, beige ja punainen ovat kaikki lämpimiä värejä, jotka voivat luoda kodikkaan tunnelman olohuoneeseen. Yhdistelemällä näitä värejä seinissä, huonekaluissa ja sisustuselementeissä, voi luoda miellyttävän ja harmonisen kokonaisuuden.

2. Kodikkuutta tyynyillä ja vilteillä

Viltti, tyynyjä ja kirja valkoisella sohvalla

Pehmeät viltit ja koristetyynyt ovat kodikas lisä olohuoneeseen. Vilttien ja koristetyynyjen seassa on ihana rentoutua. Niiden lisääminen on helppo tapa muuttaa huoneen ilmettä ja luoda vaihtelua sisustukseen. Koristetyynyjen päälliset voi esimerkiksi vaihtaa vuodenaikojen mukaan. 

3. Tunnelmaa taiteella ja valokuvilla

Taideteoksista koottu kokonaisuus valkoisella seinällä

Kodikkaan olohuoneen luominen on helppoa käyttämällä taideteoksia ja valokuvia sisustuksen elementteinä. Ne voivat auttaa luomaan tunnelman ja persoonallisuuden huoneeseen, joka heijastaa omistajan makua ja tyyliä. Taideteoksia ja valokuvia voidaan ripustaa seinille eri tavoin luomaan mielenkiintoisia kokonaisuuksia.

4. Lämmintä valoa eri korkeuksilta

Pieni pöytälamppu valaisee olohuonetta

Oikeanlainen valaistus on tärkeä osa kodikkaan olohuoneen luomista. Lämmin ja eri korkeuksilta tuleva valo luo miellyttävän ja kutsuvan ilmapiirin. Yksi tapa lisätä valoa on käyttää erilaisia lamppuja, kuten lattiavalaisimia, pöytälamppuja ja kattovalaisimia. Tunnelmaa voi myös lisätä kynttilöillä ja lyhdyillä. Tärkeää on kokeilla eri valaistusratkaisuja, jotta juuri oman kodin olohuoneeseen sopivat ratkaisut löytyvät.

5. Luonnonläheisyyttä viherkasvien avulla

Kaksi erilaista viherkasvia lipaston päällä

Viherkasvit ovat erinomainen tapa luoda luonnonläheinen ja kodikas olohuoneen sisustus. Ne eivät ainoastaan lisää huoneeseen viihtyisyyttä ja kauneutta, vaan myös parantavat huoneen ilmanlaatua. Valita voi suuria sekä pieniä kasveja, jotka sopivat huoneen kokoon ja tyyliin. Viherkasvi on mahdollista asettaa esimerkiksi pöydälle, lattialle tai hyllylle. Juuri omaan olohuoneeseen sopivat paikat löytyvät kokeilemalla.

6. Oma persoonallisuus ja mielenkiinnon kohteet esille

Värikäs taulu osana olohuoneen sisustusta

Esimerkiksi harrastuksiin liittyvät esineet, valokuvat ja taideteokset voivat toimia sisustuselementteinä, jotka kertovat asukkaan persoonasta. Värien, tekstuurien ja materiaalien yhdistäminen oikein luo harmonisen ja tasapainoisen ilmapiirin, jossa on mukava viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Esimerkiksi jos harrastuksena on maalaus, voi omatekemän taideteoksen asettaa näkyvälle paikalle.

7. Kodikkuutta muhkeilla ja pehmeillä huonekaluilla

Muhkea oliivinvihreä sohva osana olohuoneen sisustusta

Muhkeat ja pehmeät huonekalut ovat loistava tapa luoda kodikas olohuoneen sisustus. Esimerkiksi sohvat, nojatuolit ja erilaiset tyynyt tarjoavat mukavan paikan rentoutumiseen arjen kiireiden keskellä. 

8. Tekstuurien kirjo

Valoisa ja kodikas olohuone

Tekstuureja yhdistelemällä on mahdollista luoda kodikas olohuoneen sisustus. Esimerkiksi pehmeät, karkeat, sileät ja kuviolliset materiaalit luovat mielenkiintoisen ja monikerroksisen ilmeen tilaan. Tämä auttaa luomaan lämpimän ja houkuttelevan ympäristön, joka kutsuu viettämään aikaa ja nauttimaan kodin rauhasta.

9. Suuri pehmeä matto

Suuri ja pehmeä matto osana olohuoneen sisustusta

Suuri ja pehmeä matto on helppo tapa lisätä kodikkuutta olohuoneen sisustukseen. Esimerkiksi villamatot, nukkamatot tai muista materiaaleista valmistetut pehmeät matot voivat hetkessä muuttaa tilan tunnelmaa ja tehdä siitä kutsuvamman. Matto toimii myös loistavana eristeenä kylmää lattiaa vasten ja vaimentaa askelten ääniä, mikä lisää huoneen viihtyisyyttä. Valitsemalla maton, joka sopii yhteen muiden sisustuselementtien, kuten huonekalujen ja tekstiilien kanssa, voidaan saavuttaa harmoninen ja yhtenäinen olohuoneen sisustus. 

Mistä lähteä liikkeelle kodikkaan olohuoneen sisustuksessa?

On monia tapoja aloittaa kodikkaan olohuoneen luominen. Tärkein asia on huolellinen suunnittelu. Kannattaa miettiä tarkkaan millaisessa käytössä olohuone tulee olemaan, ja mitkä asiat kokee itse kodikkaiksi. Ei ole olemassa yhtä parasta tapaa luoda kodikasta olohuoneen sisustusta, vaan jokaiseen kotiin sopii erilaiset toteutukset. 

Tärkeimmät huomioon otettavat asiat ovat istumapaikat, valaistus, tekstiilit sekä pienet yksityiskohdat, kuten koriste-esineet. Kun nämä kaikki asiat on otettu huomioon, on kotoisa olohuoneen sisustus helppo saavuttaa.

Kodikas olohuoneen sisustus on kaiken kaikkiaan erinomainen tapa luoda viihtyisä koti itselle ja omalle perheelle. Toivottavasti tämä julkaisu auttoi löytämään ne keinot, joilla oman kodin kodikas olohuoneen sisustus onnistuu.

 

Tämän julkaisun on kirjoittanut Mukavaollakotona.fi-sivuston sisustusaiheisiin julkaisuihin erikoistunut Tuukka Nygrén. Mukavaollakotona.fi-sivuston tavoitteena on innostaa ihmisiä sisustamaan ja auttaa heitä luomaan juuri itselle täydellinen koti.

 

 

Vinkit kodikkaaseen olohuoneen sisustukseen:

1. Lämpimät ja pehmeät värit
2. Tyynyt ja viltit
3. Taide ja valokuvat
4. Lämmin ja erikorkeuksilta tuleva valo
5. Viherkasvit
6. Omat mielenkiinnon kohteet esille
7. Muhkeat ja pehmeät huonekalut
8. Paljon eri tekstuureja
9. Suuri pehmeä matto

Lue myös artikkelimme:

The post Kodikas olohuoneen sisustus – 9 Mahtavaa ideaa first appeared on Premier LKV.

The post Kodikas olohuoneen sisustus – 9 Mahtavaa ideaa appeared first on Premier LKV.

]]>
Kuinka valita oikea kiinteistönvälittäjä tarpeisiisi? https://premier.fi/kuinka-valita-oikea-kiinteistonvalittaja-tarpeisiisi/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kuinka-valita-oikea-kiinteistonvalittaja-tarpeisiisi Mon, 27 Mar 2023 13:19:38 +0000 https://premier.fi/?p=9310 The post Kuinka valita oikea kiinteistönvälittäjä tarpeisiisi? appeared first on Premier LKV.

]]>

Oikean kiinteistönvälittäjän valinta on tärkeä päätös asuntoa myytäessä. Hyvä kiinteistönvälittäjä voi auttaa sinua navigoimaan prosessissa, säästämään aikaa ja rahaa sekä varmistamaan, että tärkeä prosessi etenee sujuvasti. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla löydät tarpeisiisi sopivan kiinteistönvälittäjän:

1. Tutki paikallisia edustajia.
Aloita tutkimalla paikallisia edustajia alueellasi. Katso heidän verkkosivustojaan ja lue aiempien asiakkaiden arvosteluja saadaksesi käsityksen heidän kokemuksistaan ja maineestaan. Voit myös kysyä suosituksia ystäviltä tai perheenjäseniltä, jotka ovat äskettäin ostaneet tai myyneet kodin.

2. Haastattele mahdollisia välittäjiä
Kun olet kaventunut potentiaalisten agenttien luetteloasi, on aika haastatteluille. Kysy heidän kokemuksestaan, pätevyydestään ja heidän tarjoamistaan palveluista. Muista kysyä, kuinka kauan he ovat olleet toiminnassa ja kuinka monta tapahtumaa he yleensä käsittelevät vuosittain, jotta tiedät, onko heillä tarvittavaa kokemusta tilanteeseesi.

3. Tarkista suositukset
Ennen lopullista päätöstä edustajasta, muista tarkistaa aikaisempien asiakkaiden suositukset varmistaaksesi, että he ovat olleet tyytyväisiä välittäjän tarjoamaan palveluun. Tämä antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka hyvin välittäjä toimii ostajien ja myyjien kanssa, sekä mahdollisista ongelmista, joita on kenties ilmennyt aikaisempien liiketoimien aikana.

4. Harkitse ja vertaile maksuja
Useimmat kiinteistönvälittäjät veloittavat palkkion, joka perustuu prosenttiosuuteen asunnon tai kiinteistön myyntihinnasta; jotkut voivat kuitenkin veloittaa myös lisämaksuja, kuten hallintokuluja tai markkinointikuluja, riippuen heidän tarjoamistaan palveluista ja kunkin asiakkaan edellyttämän työn laajuudesta. Muista tiedustella kaikkia asiaan liittyviä maksuja ennen sopimusten allekirjoittamista välittäjän kanssa, jotta vältyt yllätyksiltä palkkionmaksussa.

5. Tarkastele persoonallisuuden sopivuutta
Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, pohdi, onko sinun ja valitsemasi kiinteistönvälittäjän välillä toimivaa ihmiskemiaa – tämä on avain onnistuneeseen viestintään koko prosessin ajan! On tärkeää, että molemmat osapuolet tuntevat olonsa mukavaksi voidakseen kommunikoida avoimesti toistensa kanssa. Näin kaikki osapuolet säilyttävät mielenrauhassa tietäen, että kaikki sujuu hyvin prosessin alusta loppuun.

The post Kuinka valita oikea kiinteistönvälittäjä tarpeisiisi? first appeared on Premier LKV.

The post Kuinka valita oikea kiinteistönvälittäjä tarpeisiisi? appeared first on Premier LKV.

]]>
Asumisen trendit 2022 https://premier.fi/asumisen-trendit/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=asumisen-trendit Tue, 22 Mar 2022 12:41:58 +0000 https://premier.fi/?p=8647 The post Asumisen trendit 2022 appeared first on Premier LKV.

]]>
Asumisen trendit 2022 - olohuone

Mitkä ovat asumisen trendit vuonna 2022? Koronalla on ollut suurempi vaikutus meidän suomalaisten elämään ja asumiseen kuin alun perin uskoimmekaan. Vaikka koronatilanne nyt alkaa hellittää, koronan vaikutukset ulottavat lonkeroitaan pitkälle tulevaisuuteen ja heijastuvat asumiskäyttäytymiseen ja jokapäiväiseen elämäämme enemmän kuin luulemmekaan.

Miten etätyö on vaikuttanut asumisen trendeihin?

Lisääntyneet etätyöt ja paremmat tietoliikenneyhteydet ovat saaneet ihmiset suuntaamaan katseensa kohti kehyskuntia ja maaseutua. Vaikka kaupungistuminen trendinä jatkuu edelleen, etätyöskentely on luonut tarvetta ylimääräiselle työhuoneelle. Kun työskentely ei ole enää paikkasidoinnaista, ihmiset muuttavat yhä enenevässä määrin lisätilan perässä kehyskuntiin tai jopa maaseudulle. Kun ennen kysyttiin paljon kaksioita, suuntautuu kysyntä asuntokaupassa nyt lisätilan etsintään etätyöskentelyä varten.

Yhteisöllisyys asumisen trendinä tekee tuloaan

Väestön ikääntyminen, alhaiset syntyvyysluvut sekä yhden hengen talouksien lisääntyminen tuo mukanaan yhteisöllisyyden tarvetta kaupunkiasumiseen. Kaupunkikorttelit, jotka tarjoavat palveluja, harrastusmahdollisuuksia sekä yhteisiä kohtaamispaikkoja yleistyvät. Tulevaisuuden korttelipalveluihin saattavat kuulua esimerkiksi yhteiset kuntosalit, pesulat ja yhteiskäyttöiset autot. Palveluhankintojen yhdistäminen ja keskittäminen lisääntyy myös taloyhtiöissä. Joissakin taloyhtiöissä on jo alettu tarjoamaan asukkaille keskitetysti kauppa-, siivous-, ruokailu- ja liikuntapalveluja. Taloyhtiön ja korttelin asukkaat otetaan mukaan palvelujen tuottamiseen ja suunnitteluun.

Asumisen trendit - yhteisöllisyys

Kodit vapaa-ajan keskuksina

Huoli ilmastonmuutoksesta on tuonut asumiseen mukanaan ekoajattelun ja kestävän kehityksen. Energian säästö, kierrätys ja ympäristöstä huolehtiminen korostuvat ihmisten asumisratkaisuissa. Kestävä kehitys heijastuu kotien sisustuksessa mm. kierrätysmateriaalien ja vintage-huonekalujen suosimisena sekä yhä kestävämpien käyttöesineiden hankkimisena. Sen sijaan että ostettaisiin halpaa ja huonoa laatua, ostetaan nyt kestävää ja käytettyä, joka kunnostetaan. Ylimääräisestä tavarasta pyritään hankkiutumaan eroon ja kodin sisustuksessa korostuvat yksinkertaisuus ja minimalistisuus.

Uuden teknologian vaikutukset asumisen trendeihin

Älykodit tekevät tuloaan ja uusia teknologioita otetaan käyttöön helpottamaan ihmisten arkea. Robottien käyttö sekä yksityiskodeissa että kiinteistönhuollossa lisääntyvät. Monessa kodissa imuroinnin tai ruohonleikkuun hoitavat jo nyt robotit. Kotien elektroniikkaa, lämmitystä ja lukitusta voidaan ohjata etänä ja ääniassistentit auttavat arjen askareissa ja jopa ruokaostoksissa.

Asumisen trendit 2022 - uudet teknologiat

Kodit vapaa-ajan keskuksina

Pandemian myötä kodit ja lähikorttelit ovat alkanet toimia koko elämän ydinkeskuksina, jonne keskitetään työ, vapaa-aika, viihde ja ystävien tapaaminen. Asunnoilta vaaditaan yhä enemmän muuntautumiskykyä, kun sekä työ- että vapaa-aika pyörivät nyt kodin ympärillä.Matkustamisesta ja kodin ulkopuolisista harrastuksista säästyneet rahat käytetään nyt kotiin ja asumiseen. Lomakohteen luksusta voi tuoda kotiin vaikka hankkimalla upottavan sohvan, vehreitä huonekasveja tai näyttävän taideteoksen.

Onko koronatilanne ja sen aiheuttamat muutokset saaneet sinut miettimään kodinvaihtoa? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää asuntoasioista. Teemme ilmaisen arvion nykyisestä asunnostasi ja autamme sinua löytämään uuden, muuttuneita tarpeitasi paremmin vastaavan kodin.

Asumisen trendit:

1. Muuttoliike kehyskuntiin ja maalle.
2. Yhteisöllisyys ja kaupungistuminen.
3. Vastuullinen asuminen.
4. Uudet teknologiat ja älykodit.
5. Kodit vapaa-ajan keskuksina.

Lue myös artikkelimme:

The post Asumisen trendit 2022 first appeared on Premier LKV.

The post Asumisen trendit 2022 appeared first on Premier LKV.

]]>
Ostotoimeksianto – mitä se tarkoittaa? https://premier.fi/ostotoimeksianto/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ostotoimeksianto Fri, 11 Mar 2022 12:58:17 +0000 https://premier.fi/?p=8505 The post Ostotoimeksianto – mitä se tarkoittaa? appeared first on Premier LKV.

]]>
Ostotoimeksianto - haussa unelmakoti.

Lehdissä on kirjoitettu viime aikoina paljon siitä, miten ostotoimeksiannot tekevät tuloaan asuntomarkkinoille. Olet ehkä kiinnittänyt huomiota postiluukusta tipahtaneeseen lappuun tai sanomalehden ilmoitukseen, jossa kiinteistönvälittäjä etsii asiakkaalleen uutta kotia. Kyseessä on ostotoimeksianto, mutta mitä se käytännössä oikein tarkoittaa?

Mikä on ostotoimeksianto?

Pääkaupunkiseudulla ja ympäristökuntien asuntomarkkinoilla on jo pidemmän aikaa vallinnut tilanne, jossa myytäviä asuntoja on vapailla markkinoilla historiallisen vähän. Asunnon ostajia on liikkeellä enemmän kuin myyjiä, minkä vuoksi lähes 30 vuotta unohduksissa ollut tapa ostaa asuntoja tekee uudelleen tuloaan.

Ostotoimeksiannolla tarkoitetaan kiinteistönvälitystoimistojen tarjoamaa palvelua, jossa kiinteistönvälittäjä etsii asiakkaalleen tämän toiveita ja kriteerejä vastaavan asunnon. Asiakas ikään kuin määrittelee etukäteen kriteerit unelmiensa asunnolle esimerkiksi asuinalueen, asunnon tyypin, huoneiden lukumäärän ja pinta-alan mukaan. Asiakas asettaa asunnolle myös tietyn hintahaarukan sen mukaan, mitä hän on valmis asunnosta maksamaan. Kartoitettuaan asiakkaan toiveet kiinteistönvälittäjä ryhtyy etsimään asiakkaan kriteerit täyttävää asuntoa ja ottaa suoraan yhteyttä potentiaalisten asuntojen omistajiin.

Välittäjä hoitaa ostotoimeksiannon taustatyöt

Kun sopiva asunto on löytynyt, kiinteistönvälittäjä tutustuu huolellisesti asunnon taustoihin ja taloyhtiön dokumentteihin. Välittäjä tuntee eri alueiden markkinatilanteet ja hintatason ja osaa kertoa asiakkaalleen, mitä sen tyyppisestä asunnosta kannattaa maksaa. Mikäli toimeksiantaja hyväksyy asunnon ja välittäjä toteaa taustojen olevan kunnossa, aloittaa välittäjä myyjän kanssa myyntineuvottelut. Jos neuvottelut johtavat kauppoihin, välittäjä hoitaa kaikki asuntokauppaan liittyvät paperityöt, kuten myyntitoimeksiannoissakin.

Asunnon arviokäynti - välittäjä katsoo asiakkaiden kanssa asunnon pohjapiirustusta.

Ostotoimeksiannossa välittäjä etsii kohteita, jotka eivät ole myynnissä

Ostotoimeksiannoissa kiinteistönvälittäjä kohdistaa myytävien kohteiden lisäksi asunnon etsinnän myös kohteisiin, jotka ovat ns. hiljaisessa myynnissä tai joiden omistaja ei ole vielä harkinnutkaan asunnon myyntiä. Tosiasia on, että kaikki myynnissä olevat asunnot eivät löydy netistä. Jos tietyltä alueelta on myynnissä esimerkiksi kymmenen kohdetta, samalta alueelta löytyy todennäköisesti 5-10 kohdetta, jotka voitaisiin saada myyntiin ottamalla suoraan yhteyttä asunnon omistajiin. Etsinnässä välittäjä hyödyntää sekä omien että kollegojensa kontaktiverkostoja sekä myös hakumarkkinointia esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, internetissä ja paikallislehdissä. Välittäjän taustalla toimiva markkinointitiimi pystyy kohdentamaan hakuilmoituksen esimerkiksi asunnonomistajille juuri sillä tietyllä asuinalueella, mistä ostaja on etsimässä asuntoa.

Ostotoimeksianto - välittäjä etsii sopivaa asuntoa

Kuka maksaa ostotoimeksiannon välityspalkkion?

Ostotoimeksiannon ollessa kyseessä, myyjän sijaan ostaja maksaa välityspalkkion, mikäli kaupat syntyvät. Ostotoimeksianto ei yleensä kuitenkaan tule kalliimmaksi kuin asunnon löytäminen vapailta markkinoilta, koska ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä usein saa neuvoteltua myyntihinnan alhaisemmaksi kuin ostaja itse. Ostotoimeksiannossa ostaja myös määrittelee etukäteen hinnan, jonka on valmis asunnosta maksamaan ja tähän hintaan sisällytetään myös välityspalkkio.
Oletko etsimässä unelmiesi asuntoa? Kerro meille millainen se on, niin me autamme sinua löytämään sen. Ota meihin yhteyttä, niin aloitetaan yhdessä matka.

Ostotoimeksianto pähkinänkuoressa:

1. Ostaja määrittelee asunnon kriteerit ja hinnan.
2. Välittäjä etsii sopivan asunnon.
3. Välittäjä selvittää asunnon taustat ja dokumentit.
4. Välittäjä hoitaa hintaneuvottelut myyjän kanssa.
5. Välittäjä huolehtii kauppaan liittyvistä paperitöistä.
6. Ostaja maksaa ennalta sovitun välityspalkkion.

Lue myös artikkelimme:

Lisää aiheesta:

The post Ostotoimeksianto – mitä se tarkoittaa? first appeared on Premier LKV.

The post Ostotoimeksianto – mitä se tarkoittaa? appeared first on Premier LKV.

]]>
Asunnon arviokäynti – mitä se tarkoittaa? https://premier.fi/mita-tarkoittaa-asunnon-arviokaynti/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mita-tarkoittaa-asunnon-arviokaynti Wed, 02 Mar 2022 08:43:38 +0000 https://premier.fi/?p=8400 The post Asunnon arviokäynti – mitä se tarkoittaa? appeared first on Premier LKV.

]]>
Asunnon arviokäynti - välittäjä arviokäynnillä pariskunnan luona.

Useimmat kiinteistönvälitysliikkeet tarjoavat asiakkailleen ilmaista asunnon arviokäyntiä. Mutta mitä asunnon arviokäynti käytännössä tarkoittaa ja tuleeko siihen valmistautua?

Mitä tarkoittaa asunnon arviokäynti?

Asunnon arviokäynnillä kiinteistönvälittäjä tulee käymään asiakkaan asunnolla ja tekemään asunnosta hinta-arvion. Ennen arviokäyntiä välittäjä tutustuu ennakkoon asuntoon ja tekee mm. asunnon koon, sijainnin ja asunnon lähellä olevien palvelujen perusteella alustavan hinta-arvion asunnosta. Välittäjä perehtyy myös samalla alueella toteutuneiden asuntokauppojen myyntihintoihin saadakseen paremman kuvan alueen hintatasosta. Arviokäynti alkaa tavallisesti sillä, että kiinteistönvälittäjä tekee kierroksen asunnossa ja mahdollisesti myös tontilla. Arviokäynnin aikana välittäjä katsoo huolellisesti läpi kaikki myyntihintaan vaikuttavat tekijät ja antaa niiden perusteella arvionsa asunnon lopullisesta pyyntihinnasta.

Mikä vaikuttaa asunnon myyntihintaan?

Asunnon sijainnin, koon ja lähialueen palveluiden lisäksi asunnon myyntihintaan vaikuttaa moni muukin asia. Arviokäynnillä kiinteistönvälittäjä selvittää kiinteistössä tai asunnossa tehdyt remontit, tulevat remonttitarpeet sekä asunnon iän. Omakotitalon ollessa kyseessä myyntihintaan vaikuttavat myös tontin koko ja muoto sekä sijaitseeko kiinteistö omalla vai vuokratontilla. Usein myös asunnon ikkunoista avautuvat näkymät vaikuttavat myyntihintaan, sillä niillä on suuri vaikutus asunnon viihtyisyyteen ja ostajien saamaan ensivaikutelmaan.

Arviokäynnillä kiinteistönvälittäjä antaa myyjälle hyödyllisiä vinkkejä siitä, mitä toimenpiteitä asunnossa kannattaa tehdä ennen myynnin aloittamista, mitkä ovat asunnon myyntivaltit ja miten ne tuodaan esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Tarvittaessa välittäjä saattaa ehdottaa myös myyntistailausta tai kuntokartoituksen teettämistä. Välittäjä pystyy antamaan myyjälle myös hyödyllisiä neuvoja liittyen asuntokauppojen verotukseen.

Asunnon arviokäynti - olohuone.

Miten asunnon arviokäyntiin pitäisi valmistautua?

Kynnys kutsua kiinteistönvälittäjä arviokäynnille saattaa joskus tuntua korkealta ja asunnon myyjää mietityttää miten arviokäyntiin tulee valmistautua. Vastaus kuuluu: ei mitenkään. Ennen arviokäyntiä asunnolla ei ole esimerkiksi tarpeen tehdä suursiivousta. Vaikka siisti asunto korostaa sen parhaita puolia paremmin kuin sotkuinen, ovat kiinteistönvälittäjämme kuitenkin alan ammattilaisia ja osaavat löytää asunnon myyntivaltit, vaikka leluja lojuisikin lattialla ja nurkissa pyörisi muutama villakoira.

Välittäjää varten ei myöskään tarvitse hankkia valmiiksi asuntoon liittyviä asiakirjoja. Mikäli välittäjän kanssa solmitaan myyntitoimeksiantosopimus, välittäjä huolehtii kaikkien asunnon myyntiin liittyvien asiakirjojen hankinnasta. Myyntiä varten tarvittavia asiakirjoja ovat esimerkiksi isännöitsijätodistus, kiinteistöjen rakennuspiirustukset, yhtiökokousten uusimmat pöytäkirjat, remonttisuunnitelmat, energiatodistus sekä yhtiöjärjestys. Jos kyseessä on vanha rakennus tai sen kunnossa on jotakin, joka mietityttää myyjää, kiinteistönvälittäjä saattaa suositella kuntotarkastuksen teettämistä asunolla. Kokenut kiinteistönvälittäjä osaa arvioida milloin kuntotarkastuksen tekeminen on perusteltua.

Asunnon arviokäynti - välittäjä katsoo asiakkaiden kanssa asunnon pohjapiirustusta.

Miten kauan asunnon arviokäynti kestää?

Arviokäynnin kesto riippuu paljon kohteen luonteesta ja koosta, mutta nyrkkisääntönä voi sanoa, että arviokäynti vie aikaa reilun tunnin verran. Mitä isompi asunto on arvioitavana, sitä enemmän kannattaa varata aikaa arviokäyntiin. Kun kiinteistönvälittäjä on tutustunut asuntoon ja sen asiakirjoihin, hän laatii asunnolle myyntistrategian, joka räätälöidään aina yksilöidysti kunkin asunnon erityispiirteet ja myyjän toiveet huomioon ottaen. Myyntistrategia pitää sisällään yksilöidyn markkinointisuunnitelman, mahdolliset parannus- ja stailausehdotukset sekä myyntiprosessin aikataulutuksen. Samalla välittäjä tekee myyjälle arvion asunnon myyntihinnasta sekä tarjouksen välityspalkkiosta.

Arviokäynnillä välittäjän kanssa käydyt keskustelut ovat aina täysin luottamuksellisia. Kaikki Premier LKV:n kiinteistönvälittäjät ovat alan asiantuntijoita ja noudattavat Hyvää Välitystapaa, jonka mukaan välittäjän tulee kunnioittaa asiakasta ja tämän kotia. Asuntokaupan ammattilaisina osaamme luovien visuaalisten ratkaisujen avulla tuoda esiin asunnon myyntivaltit sekä tehokkaan markkinoinnin ja hyvän neuvottelutaidon avulla maksimoida myyntihinnan. Premier LKV:n tekemät arviokäynnit ovat aina ilmaisia eivätkä sido asiakasta tekemään kanssamme toimeksiantosopimusta. Lue lisää arviokäynnistä täältä. Kutsu välittäjämme arviokäynnille, niin jutellaan lisää!

Hyvä muistaa asunnon arviokäynnistä:

1. Arviokäyntiin ei tarvitse valmistautua.
2. Arviokäynti ei sido sinua mihinkään.
3. Arviokäynnillä saat hyödyllistä tietoa asunnon hintatasosta.
4. Arviokäyntiin tulisi varata noin tunti aikaa.

Lue myös artikkelimme:

The post Asunnon arviokäynti – mitä se tarkoittaa? first appeared on Premier LKV.

The post Asunnon arviokäynti – mitä se tarkoittaa? appeared first on Premier LKV.

]]>
Toteutuneet asuntokaupat laadulla ja asiantuntemuksella https://premier.fi/toteutuneet-asuntokaupat/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=toteutuneet-asuntokaupat Wed, 12 Jan 2022 12:17:17 +0000 https://premier.fi/?p=7290 The post Toteutuneet asuntokaupat laadulla ja asiantuntemuksella appeared first on Premier LKV.

]]>
Toteutuneet asuntokaupat.

Me Premierillä haluamme varmistaa asiakkaillemme onnistuneesti toteutuneet asuntokaupat, lämmöllä, taidolla ja tehokkaasti. Kaikki alkoi siitä, kun kahdella kiinteistöalan konkarilla oli visio. He halusivat perustaa yrityksen, joka tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuisia palvelukokemuksia, yhdistettynä rautaiseen asiantuntijuuteen ja digiajan tehokkuuteen. Syntyi Premier LKV, jonka johtotähtinä ovat erinomainen palvelu, korkea asiakastyytyväisyys ja pitkät asiakassuhteet. Vähitellen välittäjien joukko on kasvanut, mutta heitä kaikkia yhdistää asiakaslähtöisyys ja timanttinen ammattitaito.  Ainutlaatuinen palvelukonseptimme koostuu viidestä elementistä, jotka toimivat rakennuspalikkoina tuottaviin asuntokauppoihin.

1. Asuntosi arvon nostaminen mahdollistaa nopeasti toteutuneet asuntokaupat

Konseptimme on luotu tuottamaan asiakkaalle mahdollisimman kannattava asuntokauppa. Asunnon myyjän edustajina pyrimme aina maksimoimaan asunnon myyntihinnan huippuunsa hiotuilla visuaalisilla ratkaisuilla, tehokkaalla markkinoinnilla sekä rautaisella myyntitaidolla. Vuosien kokemus kiinteistöalalla on antanut meille näkemystä siitä, miten asunnon arvoa voidaan nostaa pienilläkin toimenpiteillä. Tunnemme hyvin Pääkaupunkiseudun asuinalueet ja tiedämme mille tasolle hinta kannattaa asettaa, jotta asunnon myyntiaika ei veny turhan pitkäksi. Tärkein tavoitteemme on asiakkaan kannalta paras mahdollinen lopputulos ja tyytyväinen asiakas.

2. Viimeistellyn ensivaikutelman luominen

Asuntokauppa on aina tunnekauppaa. Siksi asunnon myynnissä hyvän ensivaikutelman luominen on avainasemassa. Myyntistailauksen avulla pystymme tuomaan asunnon koko potentiaalin parhaiten esiin ja korostamaan asunnon myyntivaltteja. Meillä myyntistailauksen tekee aina ammattisisustussuunnittelija, jonka osaavissa käsissä niin trendikäs kaupunkihuoneisto kuin remonttia kaipaava pientalokin saavat uuden ilmeen. Mikäli asunto on tyhjillään tai sen kalustus on puutteellinen, tuomme asuntoon valokuvauksen ja myynnin ajaksi sisustussuunnittelijan suunnitteleman myyntikalustuksen. Tällöin kävijät saavat paremman kuvan siitä, miltä asunto voisi näyttää kotina ja lopputuloksena on kaikkia osapuolia tyydyttävät toteutuneet asuntokaupat. Asunto on paljon helpompi mieltää kodiksi, kun pääsee paikan päällä testaamaan vaikkapa olohuoneen sohvalla istuskelua. Lue lisää asunnon myyntistailauksesta.

3. Huippulaadukkaat valokuvat varmistavat toteutuneet asuntokaupat

Koska asuntojen markkinointi tapahtuu nykyään internetissä, on kuvamateriaalilla suuri vaikutus siihen, kuinka paljon ostajaehdokkaita asunto houkuttelee. Hyvinkään stailattu kohde ei pääse oikeuksiinsa, jos siitä otetut kuvat ovat huonolaatuisia. Me käytämme asuntojen kuvauksiin aina tilakuvauksiin erikoistuneita ammattikuvaajia, jotta saamme tuotettua ensiluokkaista kuvamateriaalia myynti-ilmoituksiin. Nykyisellä 3D-mallinnuksella pystymme myös esittämään asunnon kalustuksen joko kokonaan tai osittain virtuaalisena myyntikuvissa, mikäli asunto on tyhjä tai sen kalustus puutteellinen. Lue lisää valokuvauksesta.

Premier LKV - laadukasta kiinteistönvälitystä. Värikkäitä taloja Huvilakadulla Helsingissä.

4. Toteutuneet asuntokaupat nykyaikaisen markkinoinnin keinoin

Hallitsemme digitaalisen markkinoinnin uusimmat työkalut ja tiedämme mitä kanavia käyttämällä tavoitetaan mahdollisimman paljon potentiaalisia ostajia. Näyttävän kuvamateriaalin lisäksi panostamme houkutteleviin myynti-ilmoituksiin, laadukkaisiin esitteisiin ja tehokkaaseen markkinointiin. Laadimme asuntoilmoitusten tekstit myyviksi ja houkutteleviksi, jotta ne herättävät mahdollisimman paljon kiinnostusta mutta kuitenkin siten, että ostajat eivät pety saapuessaan paikan päälle. Suomessa on kaksi portaalia, jota asunnon ostajat käyttävät etsiessään uutta asuntoa: oikotie.fi ja https://www.etuovi.com/. Me käytämme asuntojen markkinointiin aina näitä molempia. Lisäksi hyödynnämme sosiaalisen median maksettua mainontaa, jolloin mainosta näytetään kohdennetusti niille, jotka ovat tehneet asunnon ostoon liittyviä relevantteja hakuja. Koostamme laadukkaat ja informatiiviset myyntiesitteet, jotka vahvistavat entisestään hyvää ensivaikutelmaa. Mitä paremmin kohdetta markkinoidaan sitä nopeammin tuloksena on toteutuneet asuntokaupat. Lue lisää asuntojen markkinoinnista.

Premier LKV - toteutuneet asuntokaupat laadulla. Sininen kyltti, jossa Premier LKV:n logo ja teksti myytävänä.

5. Edelläkävijä digitaalisessa asuntokaupassa

Olemme edelläkävijä asunto- ja kiinteistökauppojen digitalisoinnissa. Digitaalinen asuntokauppa on joustava, nopea, turvallinen ja paikasta riippumaton tapa tehdä asuntokauppaa. Voit hoitaa asuntokaupat vaikka mökillä laiturinnokassa istuen tai Espanjan aurinkorannalla loikoillen. Kaikki allekirjoitukset pystytään hoitamaan sähköisesti ja digitaalinen asuntokauppa on mahdollista, vaikka osakekirja olisi paperinen. Lue lisää digitaalisesta asuntokaupasta.

6. Monipuolinen ja laaja kumppaniverkosto apunasi kun asuntokaupat ovat toteutuneet

Kodin vaihtaminen on yksi elämää mullistavista muutoksista, johon sisältyy paljon muutakin päänsärkyä kuin entisen asunnon myynti ja uuden hankkiminen. Haluamme olla tukenasi tässä muutostilanteessa ja tehdä sen sinulle niin vaivattomaksi ja stressittömäksi kuin mahdollista. Siksi olemme solmineet yhteistyösopimuksen luotettavien ja hyvän hinta- laatusuhteen omaavien palveluntarjoajien kanssa. Kattava kumppaniverkostomme auttaa sinua, kun tarvitset apua rahoituksessa, remontissa, muutossa, varastoinnissa, siivouksessa tai sisustussuunnittelussa. Lue lisää kumppaniverkostosta.

Tavoitteena elämäsi asuntokauppa? Anna meidän auttaa sen toteutumisessa. Olemme täällä sinua varten. Ota yhteyttä välittäjiimme tai kutsu meidät ilmaiselle arviokäynnille asuntoosi. Arviokäynti on täysin ilmainen eikä sido sinua mihinkään.

Miksi Premier LKV?

1. Asuntosi arvon nostaminen
2. Viimeistellyn ensivaikutelman luominen
3. Huippulaadukkaat valokuvat
4. Markkinointi ajan hermolla
5. Edelläkävijä digitaalisessa asuntokaupassa
6. Monipuolinen ja laaja kumppaniverkosto

Lue myös artikkelimme:

The post Toteutuneet asuntokaupat laadulla ja asiantuntemuksella first appeared on Premier LKV.

The post Toteutuneet asuntokaupat laadulla ja asiantuntemuksella appeared first on Premier LKV.

]]>
Hyvä kiinteistönvälittäjä – miten valitset sopivan? https://premier.fi/hyva-kiinteistonvalittaja-miten-valitset-sopivan/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=hyva-kiinteistonvalittaja-miten-valitset-sopivan Thu, 30 Dec 2021 11:49:54 +0000 https://premier.fi/?p=7003 The post Hyvä kiinteistönvälittäjä – miten valitset sopivan? appeared first on Premier LKV.

]]>
Hyvä kiinteistönvälittäjä.

Hyvä kiinteistönvälittäjä – mistä sellaisen tunnistaa? Kiinteistönvälittäjiä on monenlaisia kuten ihmisiä yleensäkin. Kun on kyseessä niinkin tärkeä asia kuin oman asunnon myynti, sitä ei halua uskoa ihan kenen tahansa käsiin. Mutta mistä tunnistaa osaavan kiinteistönvälittäjän? Miten löytää juuri se paras ja sopivin tyyppi myymään omaa rakasta kotia? Kokosimme neljä ominaisuutta, joihin tulisi kiinnittää huomiota silloin, kun haussa on hyvä kiinteistönvälittäjä.

1. Hyvä kiinteistönvälittäjä on kokenut ja pätevä

Kiinteistönvälittäjällä on hyvä olla kiinteistöalan koulutus tai pätevyys. Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton sivuilta voi tarkistaa, mitä välittäjien nimien perässä seuraavat lyhenteet ja pätevyydet tarkoittavat. LKV-titteliä saa käyttää kiinteistönvälittäjä, joka on suorittanut Keskuskauppakamarin LKV-kokeen. LKV-tutkintoa pidetään yhtenä kiinteistöalan arvostetuimmista tutkinnoista. Koska kyseessä on kuitenkin yksi ainoa koe, LKV-pätevyys ei suinkaan ole ainoa mittari, jolla kiinteistönvälittäjän pätevyyttä voidaan mitata. Kiinteistöalalla kokemus merkitsee usein muodollista pätevyyttä enemmän. Kokenut välittäjä osaa kuunnella asiakkaitaan ja ottaa huomioon asiakkaan toiveet. Hyvä kiinteistönvälittäjä tuntee asuntokauppoihin liittyvän lainsäädännön ja noudattaa aina Hyvää Välitystapaa.

2. Hyvä kiinteistönvälittäjä osaa arvioida myyntihinnan oikein

Asunnon myyntihinnan asettaminen oikealle tasolle on taitolaji ja vaatii välittäjältä paljon tietoa ja näkemystä sekä asuntomarkkinoista yleensä että eri alueiden hintatasosta. Hyvä välittäjä tuntee oman alueensa hintatason ja osaa arvioida mille tasolle asunnon hinta kannattaa asettaa, jotta myyntihinta saadaan maksimoitua ilman että myyntiaika venyy kohtuuttoman pitkäksi. Lähelle markkina-arvoa asetettu myyntihinta houkuttelee yleensä tarpeeksi ostajaehdokkaita paikalle ja asunto menee kaupaksi kohtuuajassa. Mikäli välittäjän antama hinta-arvio kuulostaa liian hyvältä, kannattaa pyytää arvioita myös muilta välittäjiltä. Liian korkeat hintapyynnöt johtavat vain siihen, että ostajaehdokkaita ei ilmaannu ollenkaan ja myyntiaika venyy kohtuuttomasti. Hyvän välittäjän tärkein päämäärä tulee olla asiakkaan omaisuuden arvon säilyttäminen ja asunnon myynti riittävän nopeasti. Välittäjän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitkä ovat välittäjän keskimääräiset myyntiajat ja myyntihintojen toteutumisprosentit.

Hyvä kiinteistönvälittäjä. Puinen vaaka, jonka toisessa päässä on talon pienoismalli ja toisessa pino kolikoita.

3. Hyvä kiinteistönvälittäjä hallitsee modernin markkinoinnin

Pätevällä kiinteistönvälittäjällä tulee olla käytössään nykyaikaisen kiinteistönvälityksen uusimmat työkalut. Myyntikuvien ottamiseen tulee käyttää ainoastaan tilakuvaukseen erikoistuneita ammattivalokuvaajia, jotta myynti-ilmoitukseen laitettavat kuvat ovat tarpeeksi laadukkaita ja houkuttelevia. Välittäjän pitää pystyä laatimaan ilmoituksen tekstit puhutteleviksi ja myyviksi. Myyntistailauspalveluiden ja myyntikalustusten tulee olla ammattisisustussuunnittelijan laatimia. Hyvän välittäjän pitää hallita digitaalisen mainonnan kenttä ja tietää mitä kanavia käyttämällä saavutetaan mahdollisimman paljon potentiaalisia ostajaehdokkaita.

Hyvä kiinteistönvälittäjä. Välittäjä esittelee teitokoneelta asuntoa nuorelle pariskunnalle.

4. Mistä välityspalkkio koostuu?

Välityspalkkion tulee olla kohtuullinen, mutta palkkioon pätee sama nyrkkisääntö kuin kaikkeen muuhunkin, että halvimmalla ei välttämättä saa kovin hyvää laatua. Välittäjän pitää osata kertoa asiakkaalle selkeästi, mistä välityspalkkio koostuu. Alhainen välityspalkkio saattaa tarkoittaa sitä, että myyntikuvat ottaa välittäjä itse eikä ammattikuvaaja tai että kohteen markkinointiin ei panosteta, mikä vaikeuttaa ja hidastaa kohteen myyntiä. Hyvä kiinteistönvälittäjä pystyy tarjoamaan jokaiselle asiakkaalleen laadukasta ja yksilöllistä palvelua sekä huomioimaan asiakkaan henkilökohtaiset tarpeet ja toiveet. Välittäjän valinnassa kannattaa toimia samoin kuin kaikissa muissakin ostopäätöksissä. On hyvä vertailla eri vaihtoehtoja ja hintoja sekä tutustua tarkoin eri välittäjien tarjoamiin palveluihin. Koska välittäjän huomaan uskotaan niinkin tärkeä tehtävä kuin oman rakkaan kodin myyminen, on ensiarvoisen tärkeää, että välittäjään voi luottaa sataprosenttisesti ja että henkilökemiat asiakkaan ja välittäjän välillä toimivat.

Etsitkö hyvää kiinteistönvälittäjää? Tutustu välittäjiimme täältä.

Voit myös kutsua välittäjämme ilmaiselle arviokäynnille tutustuaksesi häneen paremmin. Arviokäynti on täysin ilmainen eikä sido sinua mihinkään.

Mistä tunnistat hyvän kiinteistönvälittäjän?

1. Kokemus ja pätevyys
2. Myyntihinnan asettaminen oikealle tasolle
3. Nykyaikainen ja tehokas markkinointi
4. Hinta-laatusuhde kohdillaan

Lue myös artikkelimme:

Lisää aiheesta:

The post Hyvä kiinteistönvälittäjä – miten valitset sopivan? first appeared on Premier LKV.

The post Hyvä kiinteistönvälittäjä – miten valitset sopivan? appeared first on Premier LKV.

]]>
Omakotitalon osto – kuusi vinkkiä ostajalle https://premier.fi/omakotitalon-osto/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=omakotitalon-osto Wed, 29 Dec 2021 14:58:33 +0000 https://premier.fi/?p=6979 The post Omakotitalon osto – kuusi vinkkiä ostajalle appeared first on Premier LKV.

]]>
Omakotitalon osto - lue vinkit!

Omakotitalon osto siintää haaveissa monella asunnonvaihtajalla. Mutta mitä omakotitalon ostossa tulisi ottaa huomioon? Ennen talokauppoihin ryhtymistä olisi syytä selvittää ainakin seuraavat kuusi perusasiaa.

1. Omakotitalon ostossa sijainti on keskeistä

Omakotitalon ostossa on tärkeää miettiä ovatko talon ympäristö ja asuinalue viihtyisät. Myös kulkuyhteydet työpaikalle ja lasten kouluihin tai päivähoitoon on syytä selvittää. Kuinka paljon työmatkaan kuluu aikaa? Jos käytät joukkoliikennettä, ota selvää missä sijaitsevat lähimmät pysäkit ja millaiset ovat aikataulut. Myös palvelujen läheisyyteen ja tarjontaan sekä ulkoilumahdollisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota. Ennen kuin ryhdyt katsastamaan omakotitalotarjontaa, mieti tarkkaan mitkä ovat sijainnin kannalta sinulle tärkeitä asioita, ja mistä olet valmis tinkimään.

2. Omakotitalon ostossa talon koko ja pohjaratkaisu ovat tärkeitä

Mieti minkä kokoinen talo sopii parhaiten sinun tarpeisiisi. Millainen on perhekoko? Tuleeko perheen koko tulevaisuudessa vielä kasvamaan vai kenties pienenemään esimerkiksi lasten poismuuton yhteydessä? Montako makuuhuonetta tarvitaan? Halutaanko että kaikki huoneet sijaitsevat yhdessä vai useammassa kerroksessa? Millainen pohjaratkaisu on oman perheen kannalta kaikkein toimivin? Remontoimalla voi toki taloa muokata mieleisekseen, mutta remontti kasvattaa nopeasti talon hintaa.

3. Oma vai vuokratontti?

Selvitä myös kuuluuko tontti kiinteistöön vai sijaitseeko se esimerkiksi kunnan tai kaupungin vuokratontilla. Vuokratontti lisää asumiskustannuksia ja vuokra-ajan päätyttyä vuokra voi jopa nousta entisestään. Kannattaa selvittää etukäteen vuokraoikeustodistuksesta tontin vuokra-ajan pituus ja lunastusmahdollisuus.

Selvitä myös kuuluuko tontti kiinteistöön vai sijaitseeko se esimerkiksi kunnan tai kaupungin vuokratontilla. Vuokratontti lisää asumiskustannuksia ja vuokra-ajan päätyttyä vuokra voi jopa nousta entisestään. Kannattaa selvittää etukäteen vuokraoikeustodistuksesta tontin vuokra-ajan pituus ja lunastusmahdollisuus.

Omakotitalon osto. Premier LKV. Kuva punaisesta puutalosta, jonka ympärillä on puita.

4. Ennen omakotitalon ostoa selvitä talon kunto

Ennen kauppoja ostettavassa kiinteistössä kannattaa aina tehdä kuntotarkastus ja perehtyä huolella sen sisältöön. Kuntotarkastuksen teettää yleensä asunnon myyjä ja ellei sitä ole tehty, voi tarkastuksen asettaa asuntokaupan syntymisen ehdoksi. Mikäli kuntotarkastuksessa ilmenee jotain korjaustarpeita, selvitä kuka vastaa korjauksista ja millä aikataululla. Joskus kuntotarkastus voi olla myös asuntolainan saamisen ehtona. Pankki saattaa määritellä lainan myöntämisen ehdoksi, ettei kuntotarkastuksessa ilmene mitään poikkeavaa tai muuten lainalupaus raukeaa. Tarkista myös talon rakennusvuosi. Talot ovat aina oman aikakautensa tuotoksia ja niissä saattaa esiintyä rakennusaikakaudelle tyypillisiä virheitä. Rakennuksia koskevat määräykset ja säännöt ovat ajan myötä muuttuneet ja tiukentuneet. Vaikka talo olisi viime vuosituhannen lopulla rakennettu kaikkien rakennusmääräysten mukaisesti, rakennustapa ei välttämättä vastaa enää tämän päivän säädöksiä. Mikäli myynti-ilmoituksessa on rakennuksen kunnoksi merkitty hyvä, talo on ikäänsä nähden hyvässä kunnossa. Välttävän kuntoiseksi merkityssä talossa puolestaan on enemmän tai vähemmän huolto- ja korjaustarpeita, joihin tulisi varautua.

Omakotitalon osto. Pöydällä talon pienoismalli, avaimet ja laskin.

5. Laske asumiskustannukset ennen omakotitalon ostoa

Omakotitalon omistaja vastaa itse kaikista asumiseen liittyvistä kustannuksista. Ennen omakotitalon ostoa on hyvä laskea karkea arvio siitä, kuinka suuret ovat talon asumiskustannukset. Joka kuukausi toistuvia kuluja ovat esimerkiksi lämmityskulut ja sähkö-, vesi- ja jätemaksut sekä joissakin tapauksissa myös tienhoitomaksut. Tarkista mikä lämmitysmuoto talossa on ja vertaile eri lämmitysmuotojen kustannuksia. Se, onko talossa käytössä öljy- vai sähkölämmitys vai kenties maalämpö tai ilmalämpöpumppu, vaikuttaa paljon asumiskustannuksiin. Kiinteistön omistaja joutuu lisäksi vuosittain maksamaan kiinteistön sijaintikunnalle kiinteistöveroa, joka perustuu maan ja rakennusten arvoon.

6. Omakotitalon ostossa tarvittavat kiinteistön asiakirjat

Ennen kaupantekoa on syytä tutustua huolella kiinteistön asiakirjoihin, joiden hankinnasta vastaa yleensä asunnon myyjä tai kiinteistönvälittäjä. Kun kyseessä on omakotitalon osto, tärkeitä asiakirjoja ovat lainhuuto- ja rasitustodistus, kiinteistörekisteriote, rakennuslupa-asiakirjat ja kaavaote sekä energiatodistus. Kun nämä kuusii perusasiaa on selvillä, olet jo edennyt aika pitkälle matkallasi kohti unelmiesi taloa. Talokaupoissa myyjällä on velvollisuus antaa tietoa itse rakennuksesta, tontista sekä asuinalueesta. Myyjä on myös vastuussa talon piilevistä virheistä viisi vuotta omistusoikeuden päättymisestä- Myös kiinteistönvälittäjällä on selonotto- ja tiedonantovelvollisuus, mikä tarkoittaa sitä, että välittäjä on velvollinen selvittämään kaikki taloon liittyvät tekijät ja mahdolliset korjaustarpeet sekä saattamaan ne ostajan tietoon.

Kiinteistönvälittäjä voi auttaa monissa kysymyksissä ja ongelmatilanteissa sekä säästää ostajan monelta päänsäryltä. Mikäli haaveissasi siintää omakotitalon osto, ota yhteys välittäjiimme ja kerro heille millaista kotia olet etsimässä.

Omakotitalon osto – huomioi ainakin nämä:

1. Omakotitalon sijainti
2. Talon koko ja pohjaratkaisu
3. Oma vai vuokratontti
4. Talon kunto
5. Asumiskustannukset
6. Kiinteistön asiakirjat

Lue myös artikkelimme:

The post Omakotitalon osto – kuusi vinkkiä ostajalle first appeared on Premier LKV.

The post Omakotitalon osto – kuusi vinkkiä ostajalle appeared first on Premier LKV.

]]>
Ensivaikutelma asunnon ostossa – voiko siihen luottaa? https://premier.fi/ensivaikutelma-asunnon-ostossa/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ensivaikutelma-asunnon-ostossa Wed, 29 Dec 2021 10:35:09 +0000 https://premier.fi/?p=6961 The post Ensivaikutelma asunnon ostossa – voiko siihen luottaa? appeared first on Premier LKV.

]]>
Ensivaikutelma asunnon ostossa

Mistä syntyy ensivaikutelma asunnon ostossa? Se tunne, kun astuu uuteen asuntoon ja tietää tulleensa kotiin. Miksi joku asunto tuntuu ensi hetkestä lähtien kodilta ja toinen taas täysin vieraalta? Tunne perustuu pitkälti asunnon ostajan saamaan ensivaikutelmaan, jonka muodostuminen alkaa jo siitä hetkestä, kun hän kaartaa autollaan uuden asunnon pihaan. Suuri osa asunnoista ostetaan tunteella, mutta mistä syntyy ensivaikutelma asunnon ostossa ja voiko siihen luottaa?

Mistä syntyy ensivaikutelma asunnon ostossa?

Ensivaikutelma asunnon ostossa syntyy pääasiassa kävijän ensimmäisistä havainnoista ja mielikuvista, kun hän saapuu katsomaan uutta asuntoa. Kävijä kuvittelee itsensä ja mahdollisen perheensä asumaan kyseisessä asunnossa. Hän miettii voisiko olla siellä onnellinen ja miltä hänen huonekalunsa näyttäisivät asunnossa. Ensivaikutelmaan vaikuttaa paljon kodin tunnelma. Ilmapiiri, jonka voi aistia, vaikka sitä ei pysty selittämään. Tunnelma on aina subjektiivinen kokemus, jonka jokainen kokee hiukan eri tavalla. Jollekin tunnelma syntyy tutusta tuoksusta, toiselle taas siitä miltä asunto näyttää tai miten valo siivilöityy ikkunoista. Kolmas taas aistii tunnelman koko kehollaan. Kodin henki syntyy monesta tekijästä.

Mikä vaikuttaa ensivaikutelmaan asunnon ostossa?

Ympäristön ja kodin yleinen siisteys vaikuttaa paljon ensivaikutelmaan asunnon ostossa. Asunnon pihapiiri, ulko-ovi ja eteinen synnyttää kävijässä ensimmäisen tunnehavainnon paikasta. Siisti koti, jossa pölyt on pyyhitty pinnoilta ja lattiat kiiltävät puhtauttaan vakuuttaa kävijän siitä, että kodista on pidetty hyvää huolta. Kylpyhuoneen ja keittiön siisteys sekä ulkopinnoilta että kaappien sisältä ovat omiaan vahvistamaan hyvää ensivaikutelmaa. Kodin valaistuksella ja huoneratkaisuilla on suuri vaikutus kodin tunnelmaan. Koska moni haaveilee avarasta ja valoisasta asunnosta, on tärkeää, että huoneet ovat riittävän suuria ja että ikkunoista tulvii sisään tarpeeksi valoa. Pimeää ja ahtaan oloista asuntoa tuskin kukaan haluaisi kutsua kodikseen. Myös tuoksu luo asuntoon oman ilmapiirinsä. Jokaisessa asunnossa on oma ominaistuoksunsa ja mikäli tuoksu tuntuu kävijästä tutulta ja kotoiselta, vahvistaa se tunnetta siitä, että on löytänyt oman kotinsa. Asunnon tuuletukseen onkin syytä kiinnittää huomiota, koska tunkkainen ja tuulettamaton asunto harvoin herättää kenessäkään positiivisia mielikuvia. Myös huonekalujen tyylillä ja määrällä sekä sijoittelulla on suuri vaikutus kävijän tunnekokemukseen. Siksi myytävän kohteen kalustukseen on syytä kiinnittää huomiota ja käyttää tarvittaessa apuna sisustussuunnittelijan suunnittelemaa myyntikalustusta.

Ensivaikutelma asunnon ostossa 2

Voiko ensivaikutelmaan luottaa asunnon ostossa?

Voiko ensivaikutelmaan sitten luottaa asunnon ostossa? Kuten ihmisten tapaamisessa, myös asuntojen kohdalla ensivaikutelma harvoin pettää. Ihmisen vaisto kertoo paljon ja siksi omia tuntemuksiaan ja mielikuviaan kannattaa kuunnella. Kuitenkin järjen ääni kannattaa myös pitää mielessä ja miettiä asuntoon liittyviä käytännön asioita. On tärkeää, että kodin tilat ovat omiin ja perheen tarpeeseen sopivat ja että tiedostaa kodin kunnossapitoon tarvittavan työmäärän. Myös mahdolliset tulevat remontit ja niihin tarvittava rahoitus on syytä pohtia tarkoin etukäteen. Mikäli kokonaisuus ei ole toimiva, kannattaa yleensä mennä järki edellä ja jättää tunteet taka-alalle, vaikka ihastuisikin kodin tilaan, tunnelmaan ja tuoksuihin. Mutta kun jossain asunnossa kaikki palaset tuntuvat loksahtavan paikoilleen, on ihanaa vain sulkea silmänsä ja huokaista: “olen tullut kotiin”.

Ensivaikutelman lisäksi kiinteistönvälittäjä pystyy antamaan sinulle paljon hyödyllistä käytännön tietoa asunoon kunnosta, tulevista remonteista, palvelujen läheisyydestä jne. Ota yhteyttä välittäjiimme, mikäli harkitset asunnon ostoa.

Lue myös artikkelimme:

The post Ensivaikutelma asunnon ostossa – voiko siihen luottaa? first appeared on Premier LKV.

The post Ensivaikutelma asunnon ostossa – voiko siihen luottaa? appeared first on Premier LKV.

]]>