Premier LKV https://premier.fi/ Kiinteistönvälitys|Helsinki|Espoo|Vantaa Tue, 06 Sep 2022 09:29:57 +0000 en hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 https://premier.fi/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://premier.fi/wp-content/uploads/2020/02/cropped-favicon-150x150.png&nocache=1 Premier LKV https://premier.fi/ 32 32 Asumisen trendit 2022 https://premier.fi/asumisen-trendit/ Tue, 22 Mar 2022 12:41:58 +0000 https://premier.fi/?p=8647 The post Asumisen trendit 2022 appeared first on Premier LKV .

]]>
Asumisen trendit 2022 - olohuone

Mitkä ovat asumisen trendit vuonna 2022? Koronalla on ollut suurempi vaikutus meidän suomalaisten elämään ja asumiseen kuin alun perin uskoimmekaan. Vaikka koronatilanne nyt alkaa hellittää, koronan vaikutukset ulottavat lonkeroitaan pitkälle tulevaisuuteen ja heijastuvat asumiskäyttäytymiseen ja jokapäiväiseen elämäämme enemmän kuin luulemmekaan.

Miten etätyö on vaikuttanut asumisen trendeihin?

Lisääntyneet etätyöt ja paremmat tietoliikenneyhteydet ovat saaneet ihmiset suuntaamaan katseensa kohti kehyskuntia ja maaseutua. Vaikka kaupungistuminen trendinä jatkuu edelleen, etätyöskentely on luonut tarvetta ylimääräiselle työhuoneelle. Kun työskentely ei ole enää paikkasidoinnaista, ihmiset muuttavat yhä enenevässä määrin lisätilan perässä kehyskuntiin tai jopa maaseudulle. Kun ennen kysyttiin paljon kaksioita, suuntautuu kysyntä asuntokaupassa nyt lisätilan etsintään etätyöskentelyä varten.

Yhteisöllisyys asumisen trendinä tekee tuloaan

Väestön ikääntyminen, alhaiset syntyvyysluvut sekä yhden hengen talouksien lisääntyminen tuo mukanaan yhteisöllisyyden tarvetta kaupunkiasumiseen. Kaupunkikorttelit, jotka tarjoavat palveluja, harrastusmahdollisuuksia sekä yhteisiä kohtaamispaikkoja yleistyvät. Tulevaisuuden korttelipalveluihin saattavat kuulua esimerkiksi yhteiset kuntosalit, pesulat ja yhteiskäyttöiset autot. Palveluhankintojen yhdistäminen ja keskittäminen lisääntyy myös taloyhtiöissä. Joissakin taloyhtiöissä on jo alettu tarjoamaan asukkaille keskitetysti kauppa-, siivous-, ruokailu- ja liikuntapalveluja. Taloyhtiön ja korttelin asukkaat otetaan mukaan palvelujen tuottamiseen ja suunnitteluun.

Asumisen trendit - yhteisöllisyys

Kodit vapaa-ajan keskuksina

Huoli ilmastonmuutoksesta on tuonut asumiseen mukanaan ekoajattelun ja kestävän kehityksen. Energian säästö, kierrätys ja ympäristöstä huolehtiminen korostuvat ihmisten asumisratkaisuissa. Kestävä kehitys heijastuu kotien sisustuksessa mm. kierrätysmateriaalien ja vintage-huonekalujen suosimisena sekä yhä kestävämpien käyttöesineiden hankkimisena. Sen sijaan että ostettaisiin halpaa ja huonoa laatua, ostetaan nyt kestävää ja käytettyä, joka kunnostetaan. Ylimääräisestä tavarasta pyritään hankkiutumaan eroon ja kodin sisustuksessa korostuvat yksinkertaisuus ja minimalistisuus.

Uuden teknologian vaikutukset asumisen trendeihin

Älykodit tekevät tuloaan ja uusia teknologioita otetaan käyttöön helpottamaan ihmisten arkea. Robottien käyttö sekä yksityiskodeissa että kiinteistönhuollossa lisääntyvät. Monessa kodissa imuroinnin tai ruohonleikkuun hoitavat jo nyt robotit. Kotien elektroniikkaa, lämmitystä ja lukitusta voidaan ohjata etänä ja ääniassistentit auttavat arjen askareissa ja jopa ruokaostoksissa.

Asumisen trendit 2022 - uudet teknologiat

Kodit vapaa-ajan keskuksina

Pandemian myötä kodit ja lähikorttelit ovat alkanet toimia koko elämän ydinkeskuksina, jonne keskitetään työ, vapaa-aika, viihde ja ystävien tapaaminen. Asunnoilta vaaditaan yhä enemmän muuntautumiskykyä, kun sekä työ- että vapaa-aika pyörivät nyt kodin ympärillä.Matkustamisesta ja kodin ulkopuolisista harrastuksista säästyneet rahat käytetään nyt kotiin ja asumiseen. Lomakohteen luksusta voi tuoda kotiin vaikka hankkimalla upottavan sohvan, vehreitä huonekasveja tai näyttävän taideteoksen.

Onko koronatilanne ja sen aiheuttamat muutokset saaneet sinut miettimään kodinvaihtoa? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää asuntoasioista. Teemme ilmaisen arvion nykyisestä asunnostasi ja autamme sinua löytämään uuden, muuttuneita tarpeitasi paremmin vastaavan kodin.

Asumisen trendit:

1. Muuttoliike kehyskuntiin ja maalle.
2. Yhteisöllisyys ja kaupungistuminen.
3. Vastuullinen asuminen.
4. Uudet teknologiat ja älykodit.
5. Kodit vapaa-ajan keskuksina.

Lue myös artikkelimme:

The post Asumisen trendit 2022 appeared first on Premier LKV .

]]>
Ostotoimeksianto – mitä se tarkoittaa? https://premier.fi/ostotoimeksianto/ Fri, 11 Mar 2022 12:58:17 +0000 https://premier.fi/?p=8505 The post Ostotoimeksianto – mitä se tarkoittaa? appeared first on Premier LKV .

]]>
Ostotoimeksianto - haussa unelmakoti.

Lehdissä on kirjoitettu viime aikoina paljon siitä, miten ostotoimeksiannot tekevät tuloaan asuntomarkkinoille. Olet ehkä kiinnittänyt huomiota postiluukusta tipahtaneeseen lappuun tai sanomalehden ilmoitukseen, jossa kiinteistönvälittäjä etsii asiakkaalleen uutta kotia. Kyseessä on ostotoimeksianto, mutta mitä se käytännössä oikein tarkoittaa?

Mikä on ostotoimeksianto?

Pääkaupunkiseudulla ja ympäristökuntien asuntomarkkinoilla on jo pidemmän aikaa vallinnut tilanne, jossa myytäviä asuntoja on vapailla markkinoilla historiallisen vähän. Asunnon ostajia on liikkeellä enemmän kuin myyjiä, minkä vuoksi lähes 30 vuotta unohduksissa ollut tapa ostaa asuntoja tekee uudelleen tuloaan.

Ostotoimeksiannolla tarkoitetaan kiinteistönvälitystoimistojen tarjoamaa palvelua, jossa kiinteistönvälittäjä etsii asiakkaalleen tämän toiveita ja kriteerejä vastaavan asunnon. Asiakas ikään kuin määrittelee etukäteen kriteerit unelmiensa asunnolle esimerkiksi asuinalueen, asunnon tyypin, huoneiden lukumäärän ja pinta-alan mukaan. Asiakas asettaa asunnolle myös tietyn hintahaarukan sen mukaan, mitä hän on valmis asunnosta maksamaan. Kartoitettuaan asiakkaan toiveet kiinteistönvälittäjä ryhtyy etsimään asiakkaan kriteerit täyttävää asuntoa ja ottaa suoraan yhteyttä potentiaalisten asuntojen omistajiin.

Välittäjä hoitaa ostotoimeksiannon taustatyöt

Kun sopiva asunto on löytynyt, kiinteistönvälittäjä tutustuu huolellisesti asunnon taustoihin ja taloyhtiön dokumentteihin. Välittäjä tuntee eri alueiden markkinatilanteet ja hintatason ja osaa kertoa asiakkaalleen, mitä sen tyyppisestä asunnosta kannattaa maksaa. Mikäli toimeksiantaja hyväksyy asunnon ja välittäjä toteaa taustojen olevan kunnossa, aloittaa välittäjä myyjän kanssa myyntineuvottelut. Jos neuvottelut johtavat kauppoihin, välittäjä hoitaa kaikki asuntokauppaan liittyvät paperityöt, kuten myyntitoimeksiannoissakin.

Asunnon arviokäynti - välittäjä katsoo asiakkaiden kanssa asunnon pohjapiirustusta.

Ostotoimeksiannossa välittäjä etsii kohteita, jotka eivät ole myynnissä

Ostotoimeksiannoissa kiinteistönvälittäjä kohdistaa myytävien kohteiden lisäksi asunnon etsinnän myös kohteisiin, jotka ovat ns. hiljaisessa myynnissä tai joiden omistaja ei ole vielä harkinnutkaan asunnon myyntiä. Tosiasia on, että kaikki myynnissä olevat asunnot eivät löydy netistä. Jos tietyltä alueelta on myynnissä esimerkiksi kymmenen kohdetta, samalta alueelta löytyy todennäköisesti 5-10 kohdetta, jotka voitaisiin saada myyntiin ottamalla suoraan yhteyttä asunnon omistajiin. Etsinnässä välittäjä hyödyntää sekä omien että kollegojensa kontaktiverkostoja sekä myös hakumarkkinointia esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, internetissä ja paikallislehdissä. Välittäjän taustalla toimiva markkinointitiimi pystyy kohdentamaan hakuilmoituksen esimerkiksi asunnonomistajille juuri sillä tietyllä asuinalueella, mistä ostaja on etsimässä asuntoa.

Ostotoimeksianto - välittäjä etsii sopivaa asuntoa

Kuka maksaa ostotoimeksiannon välityspalkkion?

Ostotoimeksiannon ollessa kyseessä, myyjän sijaan ostaja maksaa välityspalkkion, mikäli kaupat syntyvät. Ostotoimeksianto ei yleensä kuitenkaan tule kalliimmaksi kuin asunnon löytäminen vapailta markkinoilta, koska ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä usein saa neuvoteltua myyntihinnan alhaisemmaksi kuin ostaja itse. Ostotoimeksiannossa ostaja myös määrittelee etukäteen hinnan, jonka on valmis asunnosta maksamaan ja tähän hintaan sisällytetään myös välityspalkkio.
Oletko etsimässä unelmiesi asuntoa? Kerro meille millainen se on, niin me autamme sinua löytämään sen. Ota meihin yhteyttä, niin aloitetaan yhdessä matka.

Ostotoimeksianto pähkinänkuoressa:

1. Ostaja määrittelee asunnon kriteerit ja hinnan.
2. Välittäjä etsii sopivan asunnon.
3. Välittäjä selvittää asunnon taustat ja dokumentit.
4. Välittäjä hoitaa hintaneuvottelut myyjän kanssa.
5. Välittäjä huolehtii kauppaan liittyvistä paperitöistä.
6. Ostaja maksaa ennalta sovitun välityspalkkion.

Lue myös artikkelimme:

Lisää aiheesta:

The post Ostotoimeksianto – mitä se tarkoittaa? appeared first on Premier LKV .

]]>
Asunnon arviokäynti – mitä se tarkoittaa? https://premier.fi/mita-tarkoittaa-asunnon-arviokaynti/ Wed, 02 Mar 2022 08:43:38 +0000 https://premier.fi/?p=8400 The post Asunnon arviokäynti – mitä se tarkoittaa? appeared first on Premier LKV .

]]>
Asunnon arviokäynti - välittäjä arviokäynnillä pariskunnan luona.

Useimmat kiinteistönvälitysliikkeet tarjoavat asiakkailleen ilmaista asunnon arviokäyntiä. Mutta mitä asunnon arviokäynti käytännössä tarkoittaa ja tuleeko siihen valmistautua?

Mitä tarkoittaa asunnon arviokäynti?

Asunnon arviokäynnillä kiinteistönvälittäjä tulee käymään asiakkaan asunnolla ja tekemään asunnosta hinta-arvion. Ennen arviokäyntiä välittäjä tutustuu ennakkoon asuntoon ja tekee mm. asunnon koon, sijainnin ja asunnon lähellä olevien palvelujen perusteella alustavan hinta-arvion asunnosta. Välittäjä perehtyy myös samalla alueella toteutuneiden asuntokauppojen myyntihintoihin saadakseen paremman kuvan alueen hintatasosta. Arviokäynti alkaa tavallisesti sillä, että kiinteistönvälittäjä tekee kierroksen asunnossa ja mahdollisesti myös tontilla. Arviokäynnin aikana välittäjä katsoo huolellisesti läpi kaikki myyntihintaan vaikuttavat tekijät ja antaa niiden perusteella arvionsa asunnon lopullisesta pyyntihinnasta.

Mikä vaikuttaa asunnon myyntihintaan?

Asunnon sijainnin, koon ja lähialueen palveluiden lisäksi asunnon myyntihintaan vaikuttaa moni muukin asia. Arviokäynnillä kiinteistönvälittäjä selvittää kiinteistössä tai asunnossa tehdyt remontit, tulevat remonttitarpeet sekä asunnon iän. Omakotitalon ollessa kyseessä myyntihintaan vaikuttavat myös tontin koko ja muoto sekä sijaitseeko kiinteistö omalla vai vuokratontilla. Usein myös asunnon ikkunoista avautuvat näkymät vaikuttavat myyntihintaan, sillä niillä on suuri vaikutus asunnon viihtyisyyteen ja ostajien saamaan ensivaikutelmaan. Arviokäynnillä kiinteistönvälittäjä antaa myyjälle hyödyllisiä vinkkejä siitä, mitä toimenpiteitä asunnossa kannattaa tehdä ennen myynnin aloittamista, mitkä ovat asunnon myyntivaltit ja miten ne tuodaan esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Tarvittaessa välittäjä saattaa ehdottaa myös myyntistailausta tai kuntokartoituksen teettämistä. Välittäjä pystyy antamaan myyjälle myös hyödyllisiä neuvoja liittyen asuntokauppojen verotukseen.

Asunnon arviokäynti - olohuone.

Miten asunnon arviokäyntiin pitäisi valmistautua?

Kynnys kutsua kiinteistönvälittäjä arviokäynnille saattaa joskus tuntua korkealta ja asunnon myyjää mietityttää miten arviokäyntiin tulee valmistautua. Vastaus kuuluu: ei mitenkään. Ennen arviokäyntiä asunnolla ei ole esimerkiksi tarpeen tehdä suursiivousta. Vaikka siisti asunto korostaa sen parhaita puolia paremmin kuin sotkuinen, ovat kiinteistönvälittäjämme kuitenkin alan ammattilaisia ja osaavat löytää asunnon myyntivaltit, vaikka leluja lojuisikin lattialla ja nurkissa pyörisi muutama villakoira. Välittäjää varten ei myöskään tarvitse hankkia valmiiksi asuntoon liittyviä asiakirjoja. Mikäli välittäjän kanssa solmitaan myyntitoimeksiantosopimus, välittäjä huolehtii kaikkien asunnon myyntiin liittyvien asiakirjojen hankinnasta. Myyntiä varten tarvittavia asiakirjoja ovat esimerkiksi isännöitsijätodistus, kiinteistöjen rakennuspiirustukset, yhtiökokousten uusimmat pöytäkirjat, remonttisuunnitelmat, energiatodistus sekä yhtiöjärjestys. Jos kyseessä on vanha rakennus tai sen kunnossa on jotakin, joka mietityttää myyjää, kiinteistönvälittäjä saattaa suositella kuntotarkastuksen teettämistä asunolla. Kokenut kiinteistönvälittäjä osaa arvioida milloin kuntotarkastuksen tekeminen on perusteltua.

Asunnon arviokäynti - välittäjä katsoo asiakkaiden kanssa asunnon pohjapiirustusta.

Miten kauan asunnon arviokäynti kestää?

Arviokäynnin kesto riippuu paljon kohteen luonteesta ja koosta, mutta nyrkkisääntönä voi sanoa, että arviokäynti vie aikaa reilun tunnin verran. Mitä isompi asunto on arvioitavana, sitä enemmän kannattaa varata aikaa arviokäyntiin. Kun kiinteistönvälittäjä on tutustunut asuntoon ja sen asiakirjoihin, hän laatii asunnolle myyntistrategian, joka räätälöidään aina yksilöidysti kunkin asunnon erityispiirteet ja myyjän toiveet huomioon ottaen. Myyntistrategia pitää sisällään yksilöidyn markkinointisuunnitelman, mahdolliset parannus- ja stailausehdotukset sekä myyntiprosessin aikataulutuksen. Samalla välittäjä tekee myyjälle arvion asunnon myyntihinnasta sekä tarjouksen välityspalkkiosta.

Arviokäynnillä välittäjän kanssa käydyt keskustelut ovat aina täysin luottamuksellisia. Kaikki Premier LKV:n kiinteistönvälittäjät ovat alan asiantuntijoita ja noudattavat Hyvää Välitystapaa, jonka mukaan välittäjän tulee kunnioittaa asiakasta ja tämän kotia. Asuntokaupan ammattilaisina osaamme luovien visuaalisten ratkaisujen avulla tuoda esiin asunnon myyntivaltit sekä tehokkaan markkinoinnin ja hyvän neuvottelutaidon avulla maksimoida myyntihinnan. Premier LKV:n tekemät arviokäynnit ovat aina ilmaisia eivätkä sido asiakasta tekemään kanssamme toimeksiantosopimusta. Lue lisää arviokäynnistä täältä. Kutsu välittäjämme arviokäynnille, niin jutellaan lisää!

Hyvä muistaa asunnon arviokäynnistä:

1. Arviokäyntiin ei tarvitse valmistautua.
2. Arviokäynti ei sido sinua mihinkään.
3. Arviokäynnillä saat hyödyllistä tietoa asunnon hintatasosta.
4. Arviokäyntiin tulisi varata noin tunti aikaa.

Lue myös artikkelimme:

The post Asunnon arviokäynti – mitä se tarkoittaa? appeared first on Premier LKV .

]]>
Toteutuneet asuntokaupat laadulla ja asiantuntemuksella https://premier.fi/toteutuneet-asuntokaupat/ Wed, 12 Jan 2022 12:17:17 +0000 https://premier.fi/?p=7290 The post Toteutuneet asuntokaupat laadulla ja asiantuntemuksella appeared first on Premier LKV .

]]>
Toteutuneet asuntokaupat.

Me Premierillä haluamme varmistaa asiakkaillemme onnistuneesti toteutuneet asuntokaupat, lämmöllä, taidolla ja tehokkaasti. Kaikki alkoi siitä, kun kahdella kiinteistöalan konkarilla oli visio. He halusivat perustaa yrityksen, joka tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuisia palvelukokemuksia, yhdistettynä rautaiseen asiantuntijuuteen ja digiajan tehokkuuteen. Syntyi Premier LKV, jonka johtotähtinä ovat erinomainen palvelu, korkea asiakastyytyväisyys ja pitkät asiakassuhteet. Vähitellen välittäjien joukko on kasvanut, mutta heitä kaikkia yhdistää asiakaslähtöisyys ja timanttinen ammattitaito.  Ainutlaatuinen palvelukonseptimme koostuu viidestä elementistä, jotka toimivat rakennuspalikkoina tuottaviin asuntokauppoihin.

1. Asuntosi arvon nostaminen mahdollistaa nopeasti toteutuneet asuntokaupat

Konseptimme on luotu tuottamaan asiakkaalle mahdollisimman kannattava asuntokauppa. Asunnon myyjän edustajina pyrimme aina maksimoimaan asunnon myyntihinnan huippuunsa hiotuilla visuaalisilla ratkaisuilla, tehokkaalla markkinoinnilla sekä rautaisella myyntitaidolla. Vuosien kokemus kiinteistöalalla on antanut meille näkemystä siitä, miten asunnon arvoa voidaan nostaa pienilläkin toimenpiteillä. Tunnemme hyvin Pääkaupunkiseudun asuinalueet ja tiedämme mille tasolle hinta kannattaa asettaa, jotta asunnon myyntiaika ei veny turhan pitkäksi. Tärkein tavoitteemme on asiakkaan kannalta paras mahdollinen lopputulos ja tyytyväinen asiakas.

2. Viimeistellyn ensivaikutelman luominen

Asuntokauppa on aina tunnekauppaa. Siksi asunnon myynnissä hyvän ensivaikutelman luominen on avainasemassa. Myyntistailauksen avulla pystymme tuomaan asunnon koko potentiaalin parhaiten esiin ja korostamaan asunnon myyntivaltteja. Meillä myyntistailauksen tekee aina ammattisisustussuunnittelija, jonka osaavissa käsissä niin trendikäs kaupunkihuoneisto kuin remonttia kaipaava pientalokin saavat uuden ilmeen. Mikäli asunto on tyhjillään tai sen kalustus on puutteellinen, tuomme asuntoon valokuvauksen ja myynnin ajaksi sisustussuunnittelijan suunnitteleman myyntikalustuksen. Tällöin kävijät saavat paremman kuvan siitä, miltä asunto voisi näyttää kotina ja lopputuloksena on kaikkia osapuolia tyydyttävät toteutuneet asuntokaupat. Asunto on paljon helpompi mieltää kodiksi, kun pääsee paikan päällä testaamaan vaikkapa olohuoneen sohvalla istuskelua. Lue lisää asunnon myyntistailauksesta.

3. Huippulaadukkaat valokuvat varmistavat toteutuneet asuntokaupat

Koska asuntojen markkinointi tapahtuu nykyään internetissä, on kuvamateriaalilla suuri vaikutus siihen, kuinka paljon ostajaehdokkaita asunto houkuttelee. Hyvinkään stailattu kohde ei pääse oikeuksiinsa, jos siitä otetut kuvat ovat huonolaatuisia. Me käytämme asuntojen kuvauksiin aina tilakuvauksiin erikoistuneita ammattikuvaajia, jotta saamme tuotettua ensiluokkaista kuvamateriaalia myynti-ilmoituksiin. Nykyisellä 3D-mallinnuksella pystymme myös esittämään asunnon kalustuksen joko kokonaan tai osittain virtuaalisena myyntikuvissa, mikäli asunto on tyhjä tai sen kalustus puutteellinen. Lue lisää valokuvauksesta.

Premier LKV - laadukasta kiinteistönvälitystä. Värikkäitä taloja Huvilakadulla Helsingissä.

4. Toteutuneet asuntokaupat nykyaikaisen markkinoinnin keinoin

Hallitsemme digitaalisen markkinoinnin uusimmat työkalut ja tiedämme mitä kanavia käyttämällä tavoitetaan mahdollisimman paljon potentiaalisia ostajia. Näyttävän kuvamateriaalin lisäksi panostamme houkutteleviin myynti-ilmoituksiin, laadukkaisiin esitteisiin ja tehokkaaseen markkinointiin. Laadimme asuntoilmoitusten tekstit myyviksi ja houkutteleviksi, jotta ne herättävät mahdollisimman paljon kiinnostusta mutta kuitenkin siten, että ostajat eivät pety saapuessaan paikan päälle. Suomessa on kaksi portaalia, jota asunnon ostajat käyttävät etsiessään uutta asuntoa: oikotie.fi ja https://www.etuovi.com/. Me käytämme asuntojen markkinointiin aina näitä molempia. Lisäksi hyödynnämme sosiaalisen median maksettua mainontaa, jolloin mainosta näytetään kohdennetusti niille, jotka ovat tehneet asunnon ostoon liittyviä relevantteja hakuja. Koostamme laadukkaat ja informatiiviset myyntiesitteet, jotka vahvistavat entisestään hyvää ensivaikutelmaa. Mitä paremmin kohdetta markkinoidaan sitä nopeammin tuloksena on toteutuneet asuntokaupat. Lue lisää asuntojen markkinoinnista.

Premier LKV - toteutuneet asuntokaupat laadulla. Sininen kyltti, jossa Premier LKV:n logo ja teksti myytävänä.

5. Edelläkävijä digitaalisessa asuntokaupassa

Olemme edelläkävijä asunto- ja kiinteistökauppojen digitalisoinnissa. Digitaalinen asuntokauppa on joustava, nopea, turvallinen ja paikasta riippumaton tapa tehdä asuntokauppaa. Voit hoitaa asuntokaupat vaikka mökillä laiturinnokassa istuen tai Espanjan aurinkorannalla loikoillen. Kaikki allekirjoitukset pystytään hoitamaan sähköisesti ja digitaalinen asuntokauppa on mahdollista, vaikka osakekirja olisi paperinen. Lue lisää digitaalisesta asuntokaupasta.

6. Monipuolinen ja laaja kumppaniverkosto apunasi kun asuntokaupat ovat toteutuneet

Kodin vaihtaminen on yksi elämää mullistavista muutoksista, johon sisältyy paljon muutakin päänsärkyä kuin entisen asunnon myynti ja uuden hankkiminen. Haluamme olla tukenasi tässä muutostilanteessa ja tehdä sen sinulle niin vaivattomaksi ja stressittömäksi kuin mahdollista. Siksi olemme solmineet yhteistyösopimuksen luotettavien ja hyvän hinta- laatusuhteen omaavien palveluntarjoajien kanssa. Kattava kumppaniverkostomme auttaa sinua, kun tarvitset apua rahoituksessa, remontissa, muutossa, varastoinnissa, siivouksessa tai sisustussuunnittelussa. Lue lisää kumppaniverkostosta.

Tavoitteena elämäsi asuntokauppa? Anna meidän auttaa sen toteutumisessa. Olemme täällä sinua varten. Ota yhteyttä välittäjiimme tai kutsu meidät ilmaiselle arviokäynnille asuntoosi. Arviokäynti on täysin ilmainen eikä sido sinua mihinkään.

Miksi Premier LKV?

1. Asuntosi arvon nostaminen
2. Viimeistellyn ensivaikutelman luominen
3. Huippulaadukkaat valokuvat
4. Markkinointi ajan hermolla
5. Edelläkävijä digitaalisessa asuntokaupassa
6. Monipuolinen ja laaja kumppaniverkosto

Lue myös artikkelimme:

The post Toteutuneet asuntokaupat laadulla ja asiantuntemuksella appeared first on Premier LKV .

]]>
Hyvä kiinteistönvälittäjä – miten valitset sopivan? https://premier.fi/hyva-kiinteistonvalittaja-miten-valitset-sopivan/ Thu, 30 Dec 2021 11:49:54 +0000 https://premier.fi/?p=7003 The post Hyvä kiinteistönvälittäjä – miten valitset sopivan? appeared first on Premier LKV .

]]>
Hyvä kiinteistönvälittäjä.

Hyvä kiinteistönvälittäjä – mistä sellaisen tunnistaa? Kiinteistönvälittäjiä on monenlaisia kuten ihmisiä yleensäkin. Kun on kyseessä niinkin tärkeä asia kuin oman asunnon myynti, sitä ei halua uskoa ihan kenen tahansa käsiin. Mutta mistä tunnistaa osaavan kiinteistönvälittäjän? Miten löytää juuri se paras ja sopivin tyyppi myymään omaa rakasta kotia? Kokosimme neljä ominaisuutta, joihin tulisi kiinnittää huomiota silloin, kun haussa on hyvä kiinteistönvälittäjä.

1. Hyvä kiinteistönvälittäjä on kokenut ja pätevä

Kiinteistönvälittäjällä on hyvä olla kiinteistöalan koulutus tai pätevyys. Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton sivuilta voi tarkistaa, mitä välittäjien nimien perässä seuraavat lyhenteet ja pätevyydet tarkoittavat. LKV-titteliä saa käyttää kiinteistönvälittäjä, joka on suorittanut Keskuskauppakamarin LKV-kokeen. LKV-tutkintoa pidetään yhtenä kiinteistöalan arvostetuimmista tutkinnoista. Koska kyseessä on kuitenkin yksi ainoa koe, LKV-pätevyys ei suinkaan ole ainoa mittari, jolla kiinteistönvälittäjän pätevyyttä voidaan mitata. Kiinteistöalalla kokemus merkitsee usein muodollista pätevyyttä enemmän. Kokenut välittäjä osaa kuunnella asiakkaitaan ja ottaa huomioon asiakkaan toiveet. Hyvä kiinteistönvälittäjä tuntee asuntokauppoihin liittyvän lainsäädännön ja noudattaa aina Hyvää Välitystapaa.

2. Hyvä kiinteistönvälittäjä osaa arvioida myyntihinnan oikein

Asunnon myyntihinnan asettaminen oikealle tasolle on taitolaji ja vaatii välittäjältä paljon tietoa ja näkemystä sekä asuntomarkkinoista yleensä että eri alueiden hintatasosta. Hyvä välittäjä tuntee oman alueensa hintatason ja osaa arvioida mille tasolle asunnon hinta kannattaa asettaa, jotta myyntihinta saadaan maksimoitua ilman että myyntiaika venyy kohtuuttoman pitkäksi. Lähelle markkina-arvoa asetettu myyntihinta houkuttelee yleensä tarpeeksi ostajaehdokkaita paikalle ja asunto menee kaupaksi kohtuuajassa. Mikäli välittäjän antama hinta-arvio kuulostaa liian hyvältä, kannattaa pyytää arvioita myös muilta välittäjiltä. Liian korkeat hintapyynnöt johtavat vain siihen, että ostajaehdokkaita ei ilmaannu ollenkaan ja myyntiaika venyy kohtuuttomasti. Hyvän välittäjän tärkein päämäärä tulee olla asiakkaan omaisuuden arvon säilyttäminen ja asunnon myynti riittävän nopeasti. Välittäjän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitkä ovat välittäjän keskimääräiset myyntiajat ja myyntihintojen toteutumisprosentit.

Hyvä kiinteistönvälittäjä. Puinen vaaka, jonka toisessa päässä on talon pienoismalli ja toisessa pino kolikoita.

3. Hyvä kiinteistönvälittäjä hallitsee modernin markkinoinnin

Pätevällä kiinteistönvälittäjällä tulee olla käytössään nykyaikaisen kiinteistönvälityksen uusimmat työkalut. Myyntikuvien ottamiseen tulee käyttää ainoastaan tilakuvaukseen erikoistuneita ammattivalokuvaajia, jotta myynti-ilmoitukseen laitettavat kuvat ovat tarpeeksi laadukkaita ja houkuttelevia. Välittäjän pitää pystyä laatimaan ilmoituksen tekstit puhutteleviksi ja myyviksi. Myyntistailauspalveluiden ja myyntikalustusten tulee olla ammattisisustussuunnittelijan laatimia. Hyvän välittäjän pitää hallita digitaalisen mainonnan kenttä ja tietää mitä kanavia käyttämällä saavutetaan mahdollisimman paljon potentiaalisia ostajaehdokkaita.

Hyvä kiinteistönvälittäjä. Välittäjä esittelee teitokoneelta asuntoa nuorelle pariskunnalle.

4. Mistä välityspalkkio koostuu?

Välityspalkkion tulee olla kohtuullinen, mutta palkkioon pätee sama nyrkkisääntö kuin kaikkeen muuhunkin, että halvimmalla ei välttämättä saa kovin hyvää laatua. Välittäjän pitää osata kertoa asiakkaalle selkeästi, mistä välityspalkkio koostuu. Alhainen välityspalkkio saattaa tarkoittaa sitä, että myyntikuvat ottaa välittäjä itse eikä ammattikuvaaja tai että kohteen markkinointiin ei panosteta, mikä vaikeuttaa ja hidastaa kohteen myyntiä. Hyvä kiinteistönvälittäjä pystyy tarjoamaan jokaiselle asiakkaalleen laadukasta ja yksilöllistä palvelua sekä huomioimaan asiakkaan henkilökohtaiset tarpeet ja toiveet. Välittäjän valinnassa kannattaa toimia samoin kuin kaikissa muissakin ostopäätöksissä. On hyvä vertailla eri vaihtoehtoja ja hintoja sekä tutustua tarkoin eri välittäjien tarjoamiin palveluihin. Koska välittäjän huomaan uskotaan niinkin tärkeä tehtävä kuin oman rakkaan kodin myyminen, on ensiarvoisen tärkeää, että välittäjään voi luottaa sataprosenttisesti ja että henkilökemiat asiakkaan ja välittäjän välillä toimivat.

Etsitkö hyvää kiinteistönvälittäjää? Tutustu välittäjiimme täältä.

Voit myös kutsua välittäjämme ilmaiselle arviokäynnille tutustuaksesi häneen paremmin. Arviokäynti on täysin ilmainen eikä sido sinua mihinkään.

Mistä tunnistat hyvän kiinteistönvälittäjän?

1. Kokemus ja pätevyys
2. Myyntihinnan asettaminen oikealle tasolle
3. Nykyaikainen ja tehokas markkinointi
4. Hinta-laatusuhde kohdillaan

Lue myös artikkelimme:

Lisää aiheesta:

The post Hyvä kiinteistönvälittäjä – miten valitset sopivan? appeared first on Premier LKV .

]]>
Omakotitalon osto – kuusi vinkkiä ostajalle https://premier.fi/omakotitalon-osto/ Wed, 29 Dec 2021 14:58:33 +0000 https://premier.fi/?p=6979 The post Omakotitalon osto – kuusi vinkkiä ostajalle appeared first on Premier LKV .

]]>
Omakotitalon osto - lue vinkit!

Omakotitalon osto siintää haaveissa monella asunnonvaihtajalla. Mutta mitä omakotitalon ostossa tulisi ottaa huomioon? Ennen talokauppoihin ryhtymistä olisi syytä selvittää ainakin seuraavat kuusi perusasiaa.

1. Omakotitalon ostossa sijainti on keskeistä

Omakotitalon ostossa on tärkeää miettiä ovatko talon ympäristö ja asuinalue viihtyisät. Myös kulkuyhteydet työpaikalle ja lasten kouluihin tai päivähoitoon on syytä selvittää. Kuinka paljon työmatkaan kuluu aikaa? Jos käytät joukkoliikennettä, ota selvää missä sijaitsevat lähimmät pysäkit ja millaiset ovat aikataulut. Myös palvelujen läheisyyteen ja tarjontaan sekä ulkoilumahdollisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota. Ennen kuin ryhdyt katsastamaan omakotitalotarjontaa, mieti tarkkaan mitkä ovat sijainnin kannalta sinulle tärkeitä asioita, ja mistä olet valmis tinkimään.

2. Omakotitalon ostossa talon koko ja pohjaratkaisu ovat tärkeitä

Mieti minkä kokoinen talo sopii parhaiten sinun tarpeisiisi. Millainen on perhekoko? Tuleeko perheen koko tulevaisuudessa vielä kasvamaan vai kenties pienenemään esimerkiksi lasten poismuuton yhteydessä? Montako makuuhuonetta tarvitaan? Halutaanko että kaikki huoneet sijaitsevat yhdessä vai useammassa kerroksessa? Millainen pohjaratkaisu on oman perheen kannalta kaikkein toimivin? Remontoimalla voi toki taloa muokata mieleisekseen, mutta remontti kasvattaa nopeasti talon hintaa.

3. Oma vai vuokratontti?

Selvitä myös kuuluuko tontti kiinteistöön vai sijaitseeko se esimerkiksi kunnan tai kaupungin vuokratontilla. Vuokratontti lisää asumiskustannuksia ja vuokra-ajan päätyttyä vuokra voi jopa nousta entisestään. Kannattaa selvittää etukäteen vuokraoikeustodistuksesta tontin vuokra-ajan pituus ja lunastusmahdollisuus.

Selvitä myös kuuluuko tontti kiinteistöön vai sijaitseeko se esimerkiksi kunnan tai kaupungin vuokratontilla. Vuokratontti lisää asumiskustannuksia ja vuokra-ajan päätyttyä vuokra voi jopa nousta entisestään. Kannattaa selvittää etukäteen vuokraoikeustodistuksesta tontin vuokra-ajan pituus ja lunastusmahdollisuus.

Omakotitalon osto. Premier LKV. Kuva punaisesta puutalosta, jonka ympärillä on puita.

4. Ennen omakotitalon ostoa selvitä talon kunto

Ennen kauppoja ostettavassa kiinteistössä kannattaa aina tehdä kuntotarkastus ja perehtyä huolella sen sisältöön. Kuntotarkastuksen teettää yleensä asunnon myyjä ja ellei sitä ole tehty, voi tarkastuksen asettaa asuntokaupan syntymisen ehdoksi. Mikäli kuntotarkastuksessa ilmenee jotain korjaustarpeita, selvitä kuka vastaa korjauksista ja millä aikataululla. Joskus kuntotarkastus voi olla myös asuntolainan saamisen ehtona. Pankki saattaa määritellä lainan myöntämisen ehdoksi, ettei kuntotarkastuksessa ilmene mitään poikkeavaa tai muuten lainalupaus raukeaa. Tarkista myös talon rakennusvuosi. Talot ovat aina oman aikakautensa tuotoksia ja niissä saattaa esiintyä rakennusaikakaudelle tyypillisiä virheitä. Rakennuksia koskevat määräykset ja säännöt ovat ajan myötä muuttuneet ja tiukentuneet. Vaikka talo olisi viime vuosituhannen lopulla rakennettu kaikkien rakennusmääräysten mukaisesti, rakennustapa ei välttämättä vastaa enää tämän päivän säädöksiä. Mikäli myynti-ilmoituksessa on rakennuksen kunnoksi merkitty hyvä, talo on ikäänsä nähden hyvässä kunnossa. Välttävän kuntoiseksi merkityssä talossa puolestaan on enemmän tai vähemmän huolto- ja korjaustarpeita, joihin tulisi varautua.

Omakotitalon osto. Pöydällä talon pienoismalli, avaimet ja laskin.

5. Laske asumiskustannukset ennen omakotitalon ostoa

Omakotitalon omistaja vastaa itse kaikista asumiseen liittyvistä kustannuksista. Ennen omakotitalon ostoa on hyvä laskea karkea arvio siitä, kuinka suuret ovat talon asumiskustannukset. Joka kuukausi toistuvia kuluja ovat esimerkiksi lämmityskulut ja sähkö-, vesi- ja jätemaksut sekä joissakin tapauksissa myös tienhoitomaksut. Tarkista mikä lämmitysmuoto talossa on ja vertaile eri lämmitysmuotojen kustannuksia. Se, onko talossa käytössä öljy- vai sähkölämmitys vai kenties maalämpö tai ilmalämpöpumppu, vaikuttaa paljon asumiskustannuksiin. Kiinteistön omistaja joutuu lisäksi vuosittain maksamaan kiinteistön sijaintikunnalle kiinteistöveroa, joka perustuu maan ja rakennusten arvoon.

6. Omakotitalon ostossa tarvittavat kiinteistön asiakirjat

Ennen kaupantekoa on syytä tutustua huolella kiinteistön asiakirjoihin, joiden hankinnasta vastaa yleensä asunnon myyjä tai kiinteistönvälittäjä. Kun kyseessä on omakotitalon osto, tärkeitä asiakirjoja ovat lainhuuto- ja rasitustodistus, kiinteistörekisteriote, rakennuslupa-asiakirjat ja kaavaote sekä energiatodistus. Kun nämä kuusii perusasiaa on selvillä, olet jo edennyt aika pitkälle matkallasi kohti unelmiesi taloa. Talokaupoissa myyjällä on velvollisuus antaa tietoa itse rakennuksesta, tontista sekä asuinalueesta. Myyjä on myös vastuussa talon piilevistä virheistä viisi vuotta omistusoikeuden päättymisestä- Myös kiinteistönvälittäjällä on selonotto- ja tiedonantovelvollisuus, mikä tarkoittaa sitä, että välittäjä on velvollinen selvittämään kaikki taloon liittyvät tekijät ja mahdolliset korjaustarpeet sekä saattamaan ne ostajan tietoon.

Kiinteistönvälittäjä voi auttaa monissa kysymyksissä ja ongelmatilanteissa sekä säästää ostajan monelta päänsäryltä. Mikäli haaveissasi siintää omakotitalon osto, ota yhteys välittäjiimme ja kerro heille millaista kotia olet etsimässä.

Omakotitalon osto – huomioi ainakin nämä:

1. Omakotitalon sijainti
2. Talon koko ja pohjaratkaisu
3. Oma vai vuokratontti
4. Talon kunto
5. Asumiskustannukset
6. Kiinteistön asiakirjat

Lue myös artikkelimme:

The post Omakotitalon osto – kuusi vinkkiä ostajalle appeared first on Premier LKV .

]]>
Ensivaikutelma asunnon ostossa – voiko siihen luottaa? https://premier.fi/ensivaikutelma-asunnon-ostossa/ Wed, 29 Dec 2021 10:35:09 +0000 https://premier.fi/?p=6961 The post Ensivaikutelma asunnon ostossa – voiko siihen luottaa? appeared first on Premier LKV .

]]>
Ensivaikutelma asunnon ostossa

Mistä syntyy ensivaikutelma asunnon ostossa? Se tunne, kun astuu uuteen asuntoon ja tietää tulleensa kotiin. Miksi joku asunto tuntuu ensi hetkestä lähtien kodilta ja toinen taas täysin vieraalta? Tunne perustuu pitkälti asunnon ostajan saamaan ensivaikutelmaan, jonka muodostuminen alkaa jo siitä hetkestä, kun hän kaartaa autollaan uuden asunnon pihaan. Suuri osa asunnoista ostetaan tunteella, mutta mistä syntyy ensivaikutelma asunnon ostossa ja voiko siihen luottaa?

Mistä syntyy ensivaikutelma asunnon ostossa?

Ensivaikutelma asunnon ostossa syntyy pääasiassa kävijän ensimmäisistä havainnoista ja mielikuvista, kun hän saapuu katsomaan uutta asuntoa. Kävijä kuvittelee itsensä ja mahdollisen perheensä asumaan kyseisessä asunnossa. Hän miettii voisiko olla siellä onnellinen ja miltä hänen huonekalunsa näyttäisivät asunnossa. Ensivaikutelmaan vaikuttaa paljon kodin tunnelma. Ilmapiiri, jonka voi aistia, vaikka sitä ei pysty selittämään. Tunnelma on aina subjektiivinen kokemus, jonka jokainen kokee hiukan eri tavalla. Jollekin tunnelma syntyy tutusta tuoksusta, toiselle taas siitä miltä asunto näyttää tai miten valo siivilöityy ikkunoista. Kolmas taas aistii tunnelman koko kehollaan. Kodin henki syntyy monesta tekijästä.

Mikä vaikuttaa ensivaikutelmaan asunnon ostossa?

Ympäristön ja kodin yleinen siisteys vaikuttaa paljon ensivaikutelmaan asunnon ostossa. Asunnon pihapiiri, ulko-ovi ja eteinen synnyttää kävijässä ensimmäisen tunnehavainnon paikasta. Siisti koti, jossa pölyt on pyyhitty pinnoilta ja lattiat kiiltävät puhtauttaan vakuuttaa kävijän siitä, että kodista on pidetty hyvää huolta. Kylpyhuoneen ja keittiön siisteys sekä ulkopinnoilta että kaappien sisältä ovat omiaan vahvistamaan hyvää ensivaikutelmaa. Kodin valaistuksella ja huoneratkaisuilla on suuri vaikutus kodin tunnelmaan. Koska moni haaveilee avarasta ja valoisasta asunnosta, on tärkeää, että huoneet ovat riittävän suuria ja että ikkunoista tulvii sisään tarpeeksi valoa. Pimeää ja ahtaan oloista asuntoa tuskin kukaan haluaisi kutsua kodikseen. Myös tuoksu luo asuntoon oman ilmapiirinsä. Jokaisessa asunnossa on oma ominaistuoksunsa ja mikäli tuoksu tuntuu kävijästä tutulta ja kotoiselta, vahvistaa se tunnetta siitä, että on löytänyt oman kotinsa. Asunnon tuuletukseen onkin syytä kiinnittää huomiota, koska tunkkainen ja tuulettamaton asunto harvoin herättää kenessäkään positiivisia mielikuvia. Myös huonekalujen tyylillä ja määrällä sekä sijoittelulla on suuri vaikutus kävijän tunnekokemukseen. Siksi myytävän kohteen kalustukseen on syytä kiinnittää huomiota ja käyttää tarvittaessa apuna sisustussuunnittelijan suunnittelemaa myyntikalustusta.

Ensivaikutelma asunnon ostossa 2

Voiko ensivaikutelmaan luottaa asunnon ostossa?

Voiko ensivaikutelmaan sitten luottaa asunnon ostossa? Kuten ihmisten tapaamisessa, myös asuntojen kohdalla ensivaikutelma harvoin pettää. Ihmisen vaisto kertoo paljon ja siksi omia tuntemuksiaan ja mielikuviaan kannattaa kuunnella. Kuitenkin järjen ääni kannattaa myös pitää mielessä ja miettiä asuntoon liittyviä käytännön asioita. On tärkeää, että kodin tilat ovat omiin ja perheen tarpeeseen sopivat ja että tiedostaa kodin kunnossapitoon tarvittavan työmäärän. Myös mahdolliset tulevat remontit ja niihin tarvittava rahoitus on syytä pohtia tarkoin etukäteen. Mikäli kokonaisuus ei ole toimiva, kannattaa yleensä mennä järki edellä ja jättää tunteet taka-alalle, vaikka ihastuisikin kodin tilaan, tunnelmaan ja tuoksuihin. Mutta kun jossain asunnossa kaikki palaset tuntuvat loksahtavan paikoilleen, on ihanaa vain sulkea silmänsä ja huokaista: “olen tullut kotiin”.

Ensivaikutelman lisäksi kiinteistönvälittäjä pystyy antamaan sinulle paljon hyödyllistä käytännön tietoa asunoon kunnosta, tulevista remonteista, palvelujen läheisyydestä jne. Ota yhteyttä välittäjiimme, mikäli harkitset asunnon ostoa.

Lue myös artikkelimme:

The post Ensivaikutelma asunnon ostossa – voiko siihen luottaa? appeared first on Premier LKV .

]]>
Asunnon myyntistailaus – mitä se on? https://premier.fi/asunnon-myyntistailaus/ Wed, 29 Dec 2021 08:56:53 +0000 https://premier.fi/?p=6949 The post Asunnon myyntistailaus – mitä se on? appeared first on Premier LKV .

]]>
Asunnon myyntistailaus

Asunnon myynnin yhteydessä ja kiinteistönvälittäjien sivuilla törmää tämän tästä termiin  asunnon myyntistailaus. Mutta mitä oikeastaan käytännössä tarkoittaa tämä meidän suomalaisten korviin niin oudolta kalskahtava termi?

Mitä tarkoittaa asunnon myyntistailaus?

Asunnon myyntistailaus voidaan suorittaa monella eri tavalla. Asunnon perus myyntistailauksella tarkoitetaan käytännössä sitä, että asunto siivotaan ja järjestetään myyntikuntoon. Perusstailauksen voi hyvin tehdä itse tai käyttää apuna siivousfirmaa tai kiinteistöalan yritystä. Mikäli asunnon kalustus on puutteellinen, tarvitaan hieman laajempaa myyntistailausta, jotta asunnon koko potentiaali saadaan esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Asunnon laajempaan myyntistailaukseen kuuluu siistimisen lisäksi myös myyntikalustus, jolloin asuntoon tuodaan lainakalusteet valokuvauksen ja myynnin ajaksi. Useat kiinteistöalan yritykset tarjoavat asunnon myynnin yhteydessä myyntikalustuspalvelua. Tällöin sisustussuunnittelija suunnittelee asuntoon myyntikalustuksen. Sisustussuunnittelijan suunnitelman pohjalta kiinteistönvälitysyritys tuo asuntoon ennen valokuvausta myyntikalusteet, jotka pidetään asunnossa koko myynnin ajan.

Kannattaako asunnon myyntistailaus?

Moni asunnon myyjä miettii, että kannattaako asunnon myyntistailaukseen ylipäätään satsata? Vastaus on: kyllä kannattaa. Myyntistailauksen avulla kävijät saavat paremman mielikuvan siitä, millainen asunto voisi olla kotina. Oikein kalustettu asunto on paljon kodikkaamman näköinen kuin tyhjä asunto. Keittiössä on huomattavasti helpompi kuvitella koko perhe aterioimaan yhteisen pöydän ääreen, kun pöytä on jo valmiiksi olemassa. Asunnon todelliset mittasuhteet tulevat  myyntikalustuksen avulla paremmin esiin. Tyhjässä olohuoneessa on vaikea hahmottaa, kuinka suuren osan huonepinta-alasta esimerkiksi sohva nielee. Tyylikkäästi kalustettu asunto menee yleensä huomattavasti paremmin kaupaksi kuin tyhjä asunto. Sisustussuunnittelijan laatimat stailaukset toteutetaan aina neutraaleilla ja trendikkäillä huonekaluilla, jotka vetoavat mahdollisimman moniin ostajaehdokkaisiin. Joissakin tapauksissa myyntistailaus saattaa kuitenkin tarkoittaa jopa tavaroiden karsimista. Mikäli huonekaluja tai esimerkiksi koriste-esineitä on liikaa, voi niiden poistaminen myynnin ajaksi tuoda kummasti lisää avaruutta ja valoa huoneeseen. Joskus vähemmän voi olla jopa enemmän. Pienillä yksityiskohdilla on monesti hämmästyttävän suuri merkitys.

Asunnon myyntistailaus. Stailaaja työssään.

Asunnon myyntistailaus on yhteistyötä

Myyntistailaus toteutetaan aina yhteistyössä asunnon omistajan, sisustussuunnittelijan ja kiinteistönvälittäjän kanssa. Kun välittäjä käy ensimmäisen kerran arviokäynnillä asunnolla, hän arvioi myyntistailauksen ja muiden myyntiä edistävien toimenpiteiden tarpeellisuuden. Muutoksista sovitaan ja keskustellaan aina asiakkaan kanssa ja ne toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Stailauksen tarkoituksena ei ole muuttaa asuntoa tai sen henkeä vaan tuoda asuntoon lisää viihtyisyyttä ja raikkautta. Kokeneella kiinteistöalan ammattilaisella on silmää ja näkemystä sille, miten asunnosta saa parhaan mahdollisen myyntihinnan. Pienet muutokset ja asunnon stailaus myös yleensä lyhentävät asunnon myyntiaikaa. Siksi välittäjän mielipiteitä kannattaa kuunnella. Usein asiakkaalla saattaa olla sokea piste, kun kyseessä ovat oman rakkaan kodin mahdolliset puutteet. Välittäjä osaa katsoa asuntoa ulkopuolisen silmin.

Jos oman asunnon myyntikuntoon laittaminen mietityttää, kannattaa kutsua kiinteistönvälittäjä ilmaiselle arviokäynnille. Välittäjän tekemät arviokäynnit ovat täysin ilmaisia eivätkä sido asiakasta mihinkään. Ota yhteyttä välittäjiimme, mikäli sinulla heräsi kysymyksiä myyntistailauksesta tai olet kiinnostunut ilmaisesta arviokäynnistä.

Lue lisää myyntistailauksesta täältä: Myyntistailaus.

Onko sinulla kysyttävää myyntistailauksesta? Ota meihin yhteyttä!

Lue myös artikkelimme:

The post Asunnon myyntistailaus – mitä se on? appeared first on Premier LKV .

]]>
Uusimmat keittiötrendit Suomessa – mikä keittiön sisustuksessa trendaa juuri nyt? https://premier.fi/uusimmat-keittiotrendit-suomessa/ Tue, 28 Dec 2021 14:14:31 +0000 https://premier.fi/?p=6928 The post Uusimmat keittiötrendit Suomessa – mikä keittiön sisustuksessa trendaa juuri nyt? appeared first on Premier LKV .

]]>
Uusimmat keittiötrendit Suomessa.

Me suomalaiset olemme perinteisesti suosineet keittiön pinnoissa vaaleita sävyjä ja pelkistettyä tyyliä. Vähitellen alkavat värit löytää tiensä myös suomalaisiin keittiöihin ja sekä väreissä että materiaaleissa korostuvat nyt luonnonmukaisuus ja vastuullisuus. Uusimmat keittiötrendit Suomessa suosivat myös toiminnallisuutta ja tyylikkyyttä.

Mitkä ovat uusimmat keittiötrendit värien osalta Suomessa?

Uusimmat keittiötrendit Suomessa kumpuavat suomalaisesta luonnosta ja pyrkivät tuomaan keittiöön rauhaa ja harmoniaa. Siksi monet keittiösuunnitteluyritykset ovat lanseeranneet uudet värikokoelmat, joiden esikuvat löytyvät suomalaisista metsistä ja järvistä. Esimerkiksi Keittiömaailman luonto-värikokoelmasta löytyy kaarnaa, usvaa, tähkää, havua ja sammalta. Vihreät pinnat perinteisten valkoisten sijaan keittiön kaapistoissa tekevät tuloaan. Murretut vihreän sävyt kaappien ovissa näyttävät tyylikkäiltä ja yllättävän neutraaleilta valkoista seinää vasten. Vihreän lisäksi uutuusväri hiekka on yksi tämän hetken suosituimpia värisävyjä keittiössä. Syvän punainen karpalo- tai tumma merensininen sävy puolestaan sopivat rohkean sisustajan keittiöön. Myös maailmalla suositaan keittiönsisustuksessa luonnon värejä kuten vihreää, sinistä ja hiekkaa. Tosin sävyt ovat jonkin verran rohkeampia kuin meillä.

Mitkä ovat materiaalien osalta uusimmat keittötrendit Suomessa?

Huoli ilmastonmuutoksesta ja ympäristöstä ovat tuoneet luonnonmukaisuuden ja vastuullisuuden myös keittiömateriaaleihin. Keittiötasoissa ja -pinnoissa suositaan nyt kestäviä luonnonmateriaaleja kuten kiveä ja kvartsia. Paitsi väreillä myös keittiömateriaaleilla leikitellään aiempaa enemmän ja persoonalliset keittiöratkaisut keittiössä luovat uniikin ja jopa ylellisen tunnelman. Luonnon lisäksi uusimmat keittiötrendit Suomessa ottavat vaikutteita myös ravintoloista ja kylpylöistä. Koronan myötä keittiössä vietetty aika on lisääntynyt, ja se on tuonut oman ulottuvuutensa keittiösuunnitteluun. Monessa perheessä keittiö toimii paitsi kokkailu- ja ruokailutilana myös kotitoimistona ja oleskelupaikkana.

Uusimmat keittiötrendit Suomessa suosivat luonnonmaterilaaleja.

Toiminnallisuus ja ekologisuus ovat uusimmat keittiötrendit Suomessa

Toiminnallisuus ja ylimääräisten esineiden piilottaminen ovat avainsanoja tämän päivän keittiösuunnittelussa. Uusimmat keittiötrendit Suomessa suosivat nyt erilaisia kaappi- ja säilytysratkaisuja, eikä leivänpaahtimia ja blendereitä enää asetella keittiötason päälle näkyviin. Mittojen mukaan valmistetuilla keittiöratkaisuilla saadaan yleensä hukkatilakin valjastettua hyötykäyttöön. Erilaiset mekanismit saattavat suunnitteluvaiheessa tuntua turhan kalliilta, mutta yleensä ne lisäävät keittiön toiminnallisuutta ja helpottavat arkea huomattavassa määrin. Paitsi keitttiömateriaaleissa, näkyy vastuullisuusajattelu myös kodinkoneiden hankinnassa. Astianpesukoneet ja muut keittiön laitteet valitaan yhä enenevässä määrin energiatehokkuuden perusteella. Keittiön valaistuksen energiansäästöominaisuuksiin kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota. Jätteille suunnitellaan erilaisia kierrätys- ja lajittelujärjestelmiä, jossa kaikille kierrätettäville materiaaleille on omat paikkansa. Keittiökalusteissa ja -ratkaisuissa on isojakin valmistajakohtaisia eroja, joten siksi kaikki kalusteet ja niiden asennus kannattaa tilata samalta valmistajalta.

Uusimmat keittiötrendit Suomessa suosivat yksilöllisyyttä ja tyylikkyyttä.

Yksilöllisyyttä ja tyylikkyyttä keittiösuunnitteluun

Koska monessa kodissa keittiö on avointa tilaa ja ikään kuin olohuoneen jatkumo, uusimmat keittiötrendit Suomessa asettavat aivan uudenlaisia vaatimuksia keittiön siisteydelle ja ulkonäölle. Keittiön tulee ikään kuin sulautua olohuoneeseen, ja materiaalien ja värisävyjen olla yhteensopivia kodin muun sisustuksen kanssa. Myös kodin rakennusajan henkeä kannattaa kunnioittaa suunnitellessaan keittiötä, eikä juosta sokkona uusimpien trendien perässä, mikäli ne eivät istu talon tyyliin. Keittiön kiinteitä kalusteita ei uusita kovin nopealla syklillä, joten siksi keittiön kalusteiden ja materiaalin valinnoissa kannattaa kuunnella enemmän omaa sydäntään kuin vallitsevia trendejä. Lähtökohtaisesti keittiö kannattaa suunnitella omien mieltymysten ja tarpeiden pohjalta ja vasta sitten miettiä löytyisikö uusista keittiötrendeistä niihin istuvia ratkaisuja. Trendit muuttuvat, mutta oman maun mukaisiin värit ja materiaalit miellyttävät todennäköisesti omaa silmää pisimpään. Millainen on sinun unelmiesi keittiö?

Kiinteistönvälittäjät vierailevat vuosittain sadoissa värimaailmaltaan ja kalustukseltaan erilaisissa keittiöissä. Ota yhteyttä välittäjiimme, jos olet etsimässä uutta kotia unelmiesi keittiöllä.

Uusimmat keittiötrendit Suomessa:

1. Värimaailma luonnosta
2. Pinnoissa kestävät luonnonmateriaalit
3. Toiminnallisuus ja ekologisuus
4. Yksilöllisyys ja tyylikkyys

Lue myös artikkelimme:

The post Uusimmat keittiötrendit Suomessa – mikä keittiön sisustuksessa trendaa juuri nyt? appeared first on Premier LKV .

]]>
Toimiva etätyöpiste kotiin- miten rakennat etätyöpisteen helposti? https://premier.fi/toimiva-etatyopiste-kotiin/ Tue, 28 Dec 2021 09:32:14 +0000 https://premier.fi/?p=6885 The post Toimiva etätyöpiste kotiin- miten rakennat etätyöpisteen helposti? appeared first on Premier LKV .

]]>
Toimiva etätyöpiste kotiin.

Etä- ja hybridityöskentelystä on monelle tullut uusi normaali, ja siksi on tärkeää luoda kotiin työpiste, jossa työskentely sujuu jouhevasti ja ergonomisesti. Kokosimme kuusi vinkkiä, miten rakennetaan  viihtyisä ja toimiva etätyöpiste kotiin.

1. Millainen on hyvä työtuoli?

Kun rakennetaan toimiva etätyöpiste kotiin, tärkeintä on kiinnittää huomiota ergonomiaan. Työtuolin hankinnassa ei pidä pihistellä ja valita heti sitä edullisinta vaihtoehtoa, vaan kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja ja miettiä, millainen tuoli olisi itselle sopivin. Hyvässä työtuolissa tulisi olla säädettävä lannerangan tuki, jonka voi asettaa tukemaan parhaiten omaa alaselän kaarta. Selkänojan kallistuskulmaa tulee myös voida säätää ja selkänojan pitää sisältää mekanismi, jolla se saadaan lukittua säädettyyn kulmaan. Myös istuimen ja selkänojan pehmeyteen ja verhoiluun kannattaa kiinnittää huomiota. Verkkokangas on tuolin materiaalina huomattavasti viileämpi kuin esimerkiksi nahka tai villakankaalla verhoiltu tuoli.

2. Mihin työpöydän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota?

Kun rakennetaan toimiva etätyöpiste kotiin, käytettävissä oleva tila ohjailee paljon työpöydän valintaa. Jos tilaa on vähän, kannattaa suosia pientä tietokonepöytää tai kulmapöytää, jonka alle voi laittaa laatikostoja. Työpöytä, jonka kannessa on syvennys puolestaan tukee työpisteen ergonomiaa, kun pöydällä olevia tarvikkeita ei tarvitse kurkotella. Mikäli työpöydän ääressä vietetyt päivät venyvät pitkiksi, on sähkötyöpöytä varteenotettava vaihtoehto. Sähkötyöpöydän avulla voi työskentelyasentoa vaihtaa joustavasti työpäivän aikana ja työskennellä välillä myös seisten. Säädettävä työpöytä on myös suositeltava silloin, kun työpistettä käyttää useampi henkilö.

3. Valaistus tärkeä kun rakennetaan toimiva etätyöpiste kotiin

Koska valaistus vaikuttaa vireystilaan ja työskentelytehoon, työpisteen valaistuksen tulee olla riittävä, kun rakennetaan toimiva etätyöpiste kotiin. Valaistuksen tulee olla häikäisemätön ja tasainen. Työskentelijän iästä ja näkökyvystä riippuu, kuinka voimakas valaistus työpisteelle tarvitaan. Valo ei saa osua suoraan työskentelijän näkökenttään eikä se saa aiheuttaa heijastuksia kuvaruutuun tai varjoja työskentelypisteelle. Hyvä ratkaisu työpisteen valaistukseen on käyttää säädettäviä valaisimia sekä hankkia tarvittaessa työpöydälle erillinen työpöytävalaisin.

Toimiva etätyöpiste kotiin olohuoneeseen.

4. Mihin toimiva etätyöpiste kotiin kannattaa perustaa?

Toimivan etätyöpisteen rakentaminen kotiin ei vaadi omaa erillistä huonetta, vaan siihen voi hyödyntää olemassa olevia tiloja. Työpisteen tulee olla viihtyisä ja sopusoinnussa kodin muun sisustuksen kanssa. Työpöytiä ja -tuoleja on saatavilla monissa eri väreissä ja niiden valinnassa kannattaa noudatella kodin muuta värimaailmaa. Toimivan etätyöpisteen kotiin voi perustaa vaikkapa pieneen nurkkaukseen tai tyhjälle seinälle ja sen voi eristää muusta tilasta huonekalujen tai sermien avulla. Mikäli mahdollista, kannattaa työpisteen valinnassa hyödyntää huoneeseen tuleva luonnonvalo ja rakentaa työpiste ikkunan ääreen tai läheisyyteen. Työpisteen viihtyisyyttä voi lisätä viherkasveilla, julisteilla, tauluilla tai muilla sisustuselementeillä. Mikäli työpisteessä ei ole erillistä laatikostoa, kynät ja muut toimistotarvikkeet voi piilottaa kauniisiin säilytysrasioihin, jotka toimivat samalla somisteina.

5. Mitkä ovat taukojumpan hyödyt?

Vaikka etätyöpiste kotiin olisi rakennettu kuinka ergonomiseksi ja toimivaksi tahansa, koskaan ei voi olla liikaa korostamatta taukojumpan merkitystä. Taukojumpasta on monenlaista hyötyä istumatyötä tekevälle. Taukojumppa lisää vireystilaa, parantaa verenkiertoa, vahvistaa lihaksia ja ehkäisee niska- ja hartiaseudun jumeja. Jo parin minuutin mittaisella taukojumpalla pystyy ehkäisemään istumatyön haittoja. Netistä löytyy runsaasti vinkkejä ja ilmaisia videoita taukojumppailuun.

Toimiva etätyöpiste kotiin tyhjälle seinälle.

6. Mitä etätyön kuluja voi vähentää verotuksessa?

Tiesitkö, että osa etätyön tekemiseen liittyvistä kustannuksista on verotuksessa vähennyskelpoisia. Sellaisia ovat esimerkiksi työhuoneesta, työvälineistä tai verkkoyhteydestä aiheutuneet kulut. Olet oikeutettu verovähennyksiin, jos olet sopinut työnantajasi kanssa, että työskentelet ainakin osan työajastasi kotona tai muussa hankkimassa työskentelytilassa. Siten toimivan etätyöpisteen rakentaminen kotiin ei välttämättä tule kovin kalliiksi. Lisätietoja saat verottajan sivuilta.

Korona-aikana kiinteistönvälittäjät ovat nähneet työssään lukemattomia erilaisia etätyöratkaisuja. Jos uuden kodin hankinta on ajankohtainen, voit kysyä välittäjältä vinkkejä myös siihen, mihin etätyöpiste kannattaisi rakentaa. Ota yhteyttä välittäjiimme, jos suunnittelet asunnon vaihtoa.

Tärkeää etätyöpisteen rakentamisessa:

  1. Hyvä työtuoli 2. Toimiva työpöytä 3. Riittävä valaistus 4. Sopiva paikka 5. Muista taukojumppa 6. Etätyökulujen verovähennykset

The post Toimiva etätyöpiste kotiin- miten rakennat etätyöpisteen helposti? appeared first on Premier LKV .

]]>