fbpx

KAUPANVAHVISTAJA

LAIN MÄÄRITTÄMÄ OSA KIINTEISTÖN KAUPPAA

 

Kaupanvahvistaja tarvitaan Suomen lain mukaan kiinteistön omistusoikeuden siirrossa ja kaupanvahvistajan on oltava maanmittauslaitoksen tai käräjäoikeuden määräämä henkilö. Premier LKV suorittaa kaupanvahvistukset välittämissään kiinteistökaupoissa sekä myös tilauksesta kaupoissa joissa emme itse ole toimineet välitysliikkeen ominaisuudessa.

Kaupanvahvistaja tarvitaan riippumatta siitä onko kiinteistön luovutus kauppa, lahja tai vaihto. Ilman kaupanvahvistajaa kiinteistökauppa ei ole pätevä eikä Maanmittauslaitos myönnä uudelle omistajalle lainhuutoa kiinteistölle. Kaupanvahvistajan tehtävä on mm. olla läsnä kaupantekotilaisuudessa, tarkistaa kauppakirjan allekirjoittajien henkilöllisyys ja tarkistaa että kauppakirja täyttää maakaaren asettamat vaatimukset. Luovutuksen jälkeen kaupanvahvistaja suorittaa tarvittavat ilmoitukset kiinteistön kaupasta Maanmittauslaitokselle.

Asunto-osakkeiden kaupassa kaupanvahvistajaa ei tarvita. Kiinteistön kaupassa vain sähköinen kiinteistön kauppa Maanmittauslaitoksen järjestelmässä tehtynä ei vaadi kaupanvahvistajaa.

Kaupanvahvistajan palkkio on säädetty kiinteäksi valtion asetuksella ja palkkion suuruus on 120 euroa. Maksu tulee suorittaa kaupantekotilaisuudessa. Yleensä käytäntönä on että kaupan osapuolet maksavat maksun puoliksi. Kaupan osapuolten on kuitenkin syytä sopia asiasta hyvissä ajoin ennen kauppaa.

TARVITSETKO KAUPANVAHVISTAJAA KIINTEISTÖN KAUPPAA VARTEN?

TÄYTÄ LOMAKE TAI KYSY LISÄTIETOJA

 

  VESA SILLMAN

  LKV, LVV, KAUPANVAHVISTAJA

  040 051 2055
  [email protected]

  Huopalahdentie 24 00350 Helsinki

  Taivalmäki 902200 Espoo

  [email protected]

  [email protected]

  https://premier.fi

  Tietosuojaseloste

  Hinnasto

  PREMIER LKV OY © 2021.